Arif Keskin kimdir nerelidir kaç yaşında?

Arif Keskin kimdir soruları son dönemlerde İran ile ilgili gelişmeler sonrasında yaptığı yorumlarla dikkatleri çekmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Arif Keskin kimdir nerelidir kaç yaşında?

Arif Keskin, İran'ın Erdebil Eyaleti'ne bağlı Muğan ilçesinde doğmuş bir toplum bilimci ve yazardır. Keskin, lise eğitimini Muğan'da tamamlamıştır. 1993 yılında, Tebriz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nin Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur. Akademik kariyerine devam eden Keskin, 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimine başlamış ve bu eğitimini tamamlayarak, aynı üniversitede doktorasını yapmıştır.

ARİF KESKİN KİMDİR?

Keskin, akademik kariyerinin yanı sıra, 1999 yılından itibaren çeşitli düşünce kuruluşlarında çalışmıştır. Bu kuruluşlar arasında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Türk Stratejik Araştırmalar Merkezi (TÜRKSAM), 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) bulunmaktadır. Bu kuruluşlarda Ortadoğu uzmanı olarak görev yapmıştır.

Keskin, 1999’dan günümüze kadar Türkiye basınında 100'den fazla makale yayınlamıştır. Bu makaleler, Stratejik Analiz, Avrasya Dosyası, Radikal, Aktüel, Tempo, Vatan, 2023, Global Strateji gibi yayınlarda yer almıştır. Yazıları, Türkiye dışında Azerbaycan Türkçesi, Farsça ve İngilizce dillerine çevrilmiş, İran'da kitap şeklinde de yayınlanmıştır.

Keskin ayrıca, Halk TV, KRT, CNN Türk, TRT, Habertürk gibi televizyon kanallarında İran ile ilgili programlara katılmıştır. Bilkent, ODTÜ ve Bahçeşehir Üniversiteleri gibi saygın eğitim kurumlarında konferanslar vermiş, bilgi ve deneyimlerini geniş bir kitle ile paylaşmıştır.

Kimdir: Arif Keskin

Toplum bilimci ve yazar olarak tanınmaktadır. İran'ın Erdebil Eyaleti, Muğan ilçesinde doğmuştur. Akademik ve profesyonel kariyeri boyunca çeşitli kuruluşlarda Ortadoğu üzerine uzmanlık yapmıştır.

Nerelidir: Doğum Yeri

İran'ın Erdebil Eyaleti'ne bağlı Muğan ilçesinde doğmuştur. Lise eğitimini de aynı yerde tamamlamıştır.

Kaç Yaşında: Yaşı

Arif Keskin'in doğum tarihi metinde belirtilmemiş olduğundan, yaşını kesin olarak belirlemek mümkün değildir.

Eğitim ve Akademik Kariyeri

1993 yılında Tebriz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde yüksek lisans ve doktora eğitimi almıştır.

Profesyonel Kariyeri ve Yayınları

ASAM, TÜRKSAM, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü ve ORSAM gibi önemli düşünce kuruluşlarında çalışmış, Ortadoğu konusunda uzmanlaşmıştır. Türkiye ve yurt dışı basınında 100'den fazla makalesi yayınlanmış, bunların çoğu çeşitli dillere çevrilmiştir.

Televizyon ve Konferans Katılımları

Televizyon programlarına katılan Arif Keskin, Halk TV, KRT, CNN-Türk, TRT, Habertürk gibi kanallarda İran ile ilgili programlara katkıda bulunmuştur. Ayrıca Bilkent, ODTÜ ve Bahçeşehir gibi üniversitelerde konferanslar vermiştir.

Arif Keskin

Yorumlar