Aret Kamer kimdir? Aret Kamer nerelidir, kaç yaşında?

Aret Kamer kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları bu aralar merakla soruluyor. Seda Sayan'ın programına katılan Kamer, tüp bebek konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Aret Kamer kimdir? Aret Kamer nerelidir, kaç yaşı?

Aret Kamer'in kim ve nereli olduğu soruları bu aralar merakla soruluyor. Tüp bebek konusundaki deneyimleri kamuoyunda merakla takip ediliyor.

ARET KAMER KİMDİR?

Aret Kamar, 1967 yılında İstanbul'da doğmuş bir tıp uzmanıdır. İstanbul'da başlayan eğitim hayatını, Esayan Lisesi ve Özel Pangaltı Lisesinde sürdürmüş, 1983-1984 öğretim yılında liseyi birincilikle tamamlamıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ne giriş yaparak, 1984 yılında üniversite eğitimine başlamıştır.

EĞİTİM VE KARİYER YOLCULUĞU

1989 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı kazanarak, Taksim İlkyardım Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde asistan doktor olarak göreve başlamıştır. Bu görevi 7 Ocak 1990 tarihinde üstlenmiştir.

1995 yılına gelindiğinde, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı unvanını almıştır. Aynı yıl, Denizli Buldan Devlet Hastanesi'nde mecburi hizmetine başlamış ve 1998'de hastane başhekimi olarak atanmıştır. Başhekimlik görevini yaklaşık 7 yıl sürdürmüştür. Asistanlık ve uzmanlık dönemlerinde endoskopi ve infertilite (kısırlık) alanlarında çalışmalar yapmıştır.

UZMANLIK ALANLARI VE KATKILARI

Asistanlığı sırasında sonohisterografi ve histeroskopi gibi yeni teşhis yöntemleri üzerine çalışmalar yapmıştır. Kısırlık tedavisinde aromataz inhibitörleri üzerine araştırmalar yaparak bu alanda yayınlar gerçekleştirmiştir. 2003 yılında Ege Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi'nde 6 ay süreyle çalışarak tüp bebek sertifikası almıştır.

2005 yılında devlet memuriyetinden ayrılarak İstanbul Gümüşsuyu/Taksim'de İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi'ni kurmuştur. 2006 yılında bu merkez bakanlık tarafından ruhsatlandırılmıştır. Halen bu merkezde, kadın hastalıkları ve doğum ile kısırlık ve tüp bebek alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

Yorumlar