Ardışık aranan eski astsubaylara hapis istemi

- Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt mensubu mahrem imamlar tarafından ankesörlü hatlardan ardışık arandıkları tespit edilen 16'sı tutuklu 17 eski astsubay hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı - Tutuklu sanık M.Ş'nin ifadesinden: - "Astsubaylıktan istifa edeceğimi söylediğimde yapı mensubu şahıs bana 'Bu işi Allah rızası için yapıyorsun, eğer cennete gitmek istiyorsan bırakmamalısın' dedi. Ben de bırakacağımı söyleyince ismini bilmediğim bu şahıs bana 'buna izin veremeyiz' dedi"

Google Haberlere Abone ol
Ardışık aranan eski astsubaylara hapis istemi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüt mensubu mahrem imamlar tarafından ankesörlü hatlardan ardışık arama yöntemiyle arandıkları tespit edilen 16'sı tutuklu 17 eski astsubay hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Cumhuriyet savcılığınca örgüt mensubu mahrem imamlar tarafından ankesörlü hatlardan ardışık arandıkları iddia edilen eski 17 astsubay hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Eski askerler için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede itiraflarına yer verilen sanık M.Ş, 2006 yılında Ankara Mızıka Astsubay Hazırlama Okulundan mezun olduğunu ve İstanbul'da göreve başladığını belirtti.

FETÖ/PDY ile ilk bağlantısının 2000 yılında İstanbul Fatih'te faaliyet gösteren FEM dershanesine deneme sınavı için gitmesiyle başladığını anlatan M.Ş, askeri okullara örgüt tarafından nasıl yönlendirildiği hakkında itiraflarda bulundu.

Astsubay okuluna giderken sürekli örgüt mensuplarınca arandığını aktaran M.Ş, şöyle devam etti:

"Örgüt mensubu Harun beni arayarak, 'benimle görüşmeye gelmezsen okuldan mezun olamazsın' dedi. Ben de okuldan mezun olamayacağımı düşünerek korktum ve Harun ile görüşmeye adresini hatırlamadığım bir eve gittim. Mesleğe başlayınca da beni aramayı sürdürdüler. Ben yapı mensuplarına 'artık sizinle görüşmek istemiyorum meslekten istifa edeceğim' dedim. Bu şahıs bana 'bu işi Allah rızası için yapıyorsun, eğer cennete gitmek istiyorsan bırakmamalısın' dedi. Ben de bırakacağımı söyleyince ismini bilmediğim bu şahıs bana 'buna izin veremeyiz' dedi. Ben ne kadar bu örgütten uzaklaşmaya çalışsam da bana bir şekilde ulaştılar. Daha sonra meslekten istifa ettim."

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise "Şüphelilerin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mahrem asker yapılanması içerisinde asker abisi-imamlarının sorumlu olduğu kişilerden olmaları, bu kapsamda şüphelilerin kontörlü sabit hatlardan aranmak suretiyle örgütün benimsediği tedbir ve gizliliğe uymaları, bu amaçla gizliliği sağlamak için ankesörlü telefonla iletişim şeklini tercih etmeleri, şüphelilerin beyanlarının içeriği, şüpheliler hakkında ifade veren tanıkların beyanlarının içeriği bir bütün olarak değerlendirildiğinde, şüphelilerin 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları kamu adına iddia ve talep olunur.'' ifadesi kullanıldı.

Yorumlar