Arda Güler'li Real Madrid Süper Kupa'nın sahibi oldu

Arda Güler'in yedek kadroda yer aldığı İspanya Süper Kupa maçında Real Madrid, Barcelona'yı 41 yenerek kupayı aldı.

Google Haberlere Abone ol
İspanya Süper Kupası sahibini buldu

İspanya Süper Kupası Finali, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park Stadı'nda gerçekleşti. İlk yarı, Real Madrid'in 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. İlk yarıda Real Madrid adına Vinicius Junior (Dk. 7, Dk.10 ve Dk. 39-penaltıdan) muazzam bir performans sergileyerek üç gol kaydetti. Barcelona'nın tek golü ise Robert Lewandoski tarafından 33. dakikada atıldı.

İKİNCİ YARI: BARCELONA'NIN ÇABALARI

İkinci yarıya Barcelona daha atak bir şekilde başladı. Ancak 64. dakikada Vinicius'un asisti sonrasında Rodrygo Goes'in attığı gol, Barcelona'nın umutlarını azalttı. 71. dakikada Ronald Araujo, Vinicius'a yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve Barcelona 10 kişi kaldı.

OYUNUN YILDIZI: VINICIUS JUNIOR

Brezilyalı forvet Vinicius Junior, hat-trick yapmanın yanı sıra, 4. golün asistine imza attı ve rakibin 10 kişi kalmasında etkili oldu. 81. dakikada Camavinga ile yer değiştirdi.

ARDA GÜLER: YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Real Madrid'de sakatlıktan dönen milli futbolcu Arda Güler, final maçında yedek bekledi. Böylelikle Arda, Real Madrid ile ilk kupasını kazanmış oldu.

SÜPER KUPA'NIN GEÇMİŞİ

Bu zaferle birlikte, İspanya Süper Kupası'nı Barcelona 14 kezle en çok kazanan kulüp olurken, Real Madrid bu zaferle 13. kez kupayı kaldırdı. 2020 yılında format değişikliğine giden Süper Kupa, "4'lü final" formatında oynanmaya başladı ve Suudi Arabistan'a taşındı.

TAKIMLAR KASAYI DOLDURDU

Mevcut anlaşma gereği, Süper Kupa turnuvasına katılım için Barcelona ve Real Madrid 2,8'er milyon avro, Atletico Madrid 1,7 milyon avro, Osasuna ise 750 bin avro almıştı. Finale kalan iki takım 1'er milyon avro daha alırken, Real Madrid kupayı kazanarak ekstra 2 milyon avro kazandı.

TEKNİK DİREKTÖRLERİN KARŞILAŞMASI

Her iki takımın teknik direktörleri, Real Madrid'den Carlo Ancelotti ve Barcelona'dan Xavi Hernandez, kariyerlerinde 9. kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşma sonrasında Ancelotti, Hernandez karşısında 5-4'lük bir üstünlüğe ulaştı.

Yorumlar