Aras Kargo Genel Müdürü planlarını anlattı

"Yakın coğrafyada kendi bayrağımızı anlamlı bir yere getirirsek, Türkiye'deki KOBİ'lerin hızlı bir şekilde uluslararası pazara açılmasını sağlıyor olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Aras Kargo Genel Müdürü planlarını anlattı

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, uluslararası platformda kendi markalarıyla boy göstermek istediklerini belirterek, "Yakın coğrafyada kendi bayrağımızı anlamlı bir yere getirirsek, Türkiye'deki KOBİ'lerin hızlı bir şekilde uluslararası pazara açılmasını sağlıyor olacağız." dedi.

"World Ecom Expo" fuarına katılmak için Antalya'ya gelen Ayyarkın, AA muhabirine, Türkiye'de özellikle salgın sürecindeki kapanmadan sonra e-ticaretin öneminin her geçen gün arttığını söyledi.

E-ticaret pazarının son 4 yılda neredeyse 5 kata yakın büyüdüğünü işaret eden Ayyarkın, "Türkiye'de e-ticaretin payı, toplam ticaretin yaklaşık yüzde 20'sine ulaşmış durumda. Alıcı ve satıcı arasında bir ticaret varsa, nihai bir trafiğin, yolun ve köprünün olması lazım. Aras Kargo olarak 40 yıllık geçmişimizle bu süreci en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Ayyarkın, yaptıkları yatırımlarla zamanı ve süreci hızla yönetmeye çalıştıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim için öncelikli olan şeylerden birisi zamanın aktif bir şekilde yönetilmesi. Bunun için transfer merkezlerimizdeki yatırımlara çok ciddi derecede hız verdik. E-ticaretle birlikte kargo paketleri her geçen gün küçülmeye başladı. Küçüldükçe de kargo sayısı ve bizim uğradığımız adres sayısı her geçen gün arttı. Bu artan işlem hacmini yürütebilmek için insan elinden daha çok otomatik paket ayrıştırıcıların hayatımıza girdiği bir süreci yaşar olduk. Yaklaşık son 3 yılda 700 milyon liranın üzerinde yatırım yaparak Türkiye ticaretine katkı sağlayan bir işletme olduk."

Son dönemlerde özellikle alternatif dağıtım modellerinin daha önemli yer edindiğini vurgulayan Ayyarkın, salgın dolayısıyla imzasız teslimat sürecine başladıklarını hatırlattı.

Mahallenin esnafına katkı sağlayabilecekleri bir modellemeyi geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Ayyarkın, "Aras noktalarıyla küçük de olsa bir can suyu verebileceğimiz bir modelleme oluşturduk. Kargo dolaplarıyla bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. 7/24 farklı çalışma saatleri içerisinde yer alan müşterilerimize nihai bir çözüm üretebilmek için de kendi kargo dolaplarımız ve tedarikçilerimizden aldığımız imkanlarla yeni bir dünya düzeni oluşturmaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ULUSLARARASI PLATFORMDA KENDİ MARKAMIZLA BOY GÖSTERMEK İSTİYORUZ"

Ayyarkın, yeni dönemde Aras Kargo olarak uluslararası platformda kendi markalarıyla boy göstermek istediklerini belirtti.

Yakın coğrafyadan başlayarak Avusturya Postanesi grubunun iştiraki olduklarını belirten Ayyarkın, şöyle devam etti:

"Özellikle Kuzey Avrupa'da kendi iştirakimize bağlı yatırımlarımızla fark yaratıyoruz. Yakın coğrafyada kendi bayrağımızı anlamlı bir yere getirirsek, Türkiye'deki KOBİ'lerin hızlı bir şekilde uluslararası pazara açılmasını sağlıyor olacağız. Avusturya Postanesi grubuyla daha köklü bir yapıda, bayrağımızı adım adım bütün kıtalara göndereceğimiz bir seviyeye ulaşmak arzusundayız. Türkiye'deki önceliğimiz ise pazarı yönetebilen, domine eden ve yenilikleriyle sektöre dinamizm katan işletme olmak."

Yorumlar