Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu'l Gayt Rusya'da

- Ebu'l Gayt, Dışişleri Bakanı Lavrov'la görüştü

Google Haberlere Abone ol
Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu'l Gayt Rusya'da

MOSKOVA (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu'l Gayt, temaslarda bulunmak için geldiği Rusya'da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüştü.

Lavrov, görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Katar kriziyle ilgili tüm ülkelerle günlük temas halinde olduklarını söyledi.

Rusya olarak, krizin tüm tarafların çıkarlarının göz önünde bulundurularak diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduklarını ifade eden Lavrov, krizin çözümü için tüm ülkelerin gösterdiği çabaları desteklediklerini belirtti.

Lavrov, "Eğer ilgili ülkeler Rusya'nın bir şeyler yapabileceğini düşünüyorsa teklifleri dinlemeye hazırız." dedi.

Suriye krizine de değinen Lavrov, "çatışmasızlık bölgeleri"nde durumun önemli ölçüde sakin olduğunu kaydetti. Lavrov, Astana'da dün başlayan Suriye görüşmelerinde ilerleme kaydedileceğini ümit ettiğini ifade etti.

İsrail-Filistin çatışmasını da yorumlayan Lavrov, Arap Barış Girişiminde değişiklik yapılmasına izin vermeyeceklerini, yeniden doğrudan müzakerelere başlanılması için çabalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Ebu'l Gayt da Katar krizini ilk günden itibaren takip ettiklerini, Kuveyt'in arabulucuk girişimlerine önem verdiklerini, bu ülkenin krizin aşılmasına yardımcı olacağına inandıklarını kaydetti.


Yorumlar