Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt Ürdün'de

- Ürdün Kralı 2. Abdullah, ülkesini ziyaret eden Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt Ürdün'de

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, ülkesini ziyaret eden Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile bir araya geldiği bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada, başkent Amman'daki Besman Sarayı'nda bir araya gelen Kral Abdullah ile Ebu Gayt'ın, bölgedeki mevcut krizleri ve bunlara yönelik çözüm arayışlarını ele aldığı belirtildi.

Kral Abdullah'ın, Arap ülkeleri arasındaki ortak çalışma ile iş birliğine katkı sağlayan her türlü çabayı desteklediğini vurguladığı görüşmede, Filistin ile İsrail arasındaki müzakereleri ciddi ve etkin şekilde yeniden başlatmaya yönelik barış sürecini harekete geçirme çabalarının da konuşulduğu ifade edildi.

Görüşmede ayrıca, bölgede kalıcı ve kapsamlı barışın sağlanması doğrultusunda Arapların davası ve çıkarına yönelik pozisyonların önemine dikkat çekildiği belirtilen açıklamada, ikilinin terörle mücadeledeki uluslararası ve bölgesel çabaları da görüştüğü kaydedildi.

Öte yandan Ürdün resmi ajansı PETRA'da yer alan habere göre, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile bir araya gelerek, Arap ülkelerindeki mevcut krizler ve çözümlerine ilişkin son gelişmeleri görüştü.

Haberde Safedi ile Ebu Gayt'ın, bölge ülkelerinin zor bir dönemden geçtiği, bu nedenle tehditlerle baş etmek ve Arapların çıkarlarını korumak için yoğun koordinasyon içinde olunmasının gerekliliği konusunda hemfikir olduğu belirtildi.

Ürdünlü yetkililerle birtakım temaslarda bulunmak üzere akşam saatlerinde başkent Amman'a gelen Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt'ın ziyaretinin iki gün sürmesi bekleniyor.

Yorumlar