Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt Lübnan'da

- Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt: "Trump'ın bir İslam ülkesine (Suudi Arabistan) ve bölgeye yapacağı ziyaret, Ortadoğu'nun ehemmiyetini ortaya koyuyor ayrıca, ABD'nin de İslam dünyasıyla koordine, iş birliği ve bir anlayış inşasının önemini itiraf anlamı taşıyor" "Umarım, Trump başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak aktif bir barış sürecinin uygulamaya konulması konusunda kararlı bir tavır takınır"

Google Haberlere Abone ol
Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt Lübnan'da

BEYRUT (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail'in "oyun ve manevralarına" gelmemesini ümit ettiğini belirtti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gelen Ebu Gayt, Trump'ın bölgeye gerçekleştireceği ziyarete dair açıklamalarda bulundu.

Ziyaretin olumlu yansımaları olması temennisinde bulunan Ebu Gayt şunları söyledi:

"Trump'ın bir İslam ülkesine (Suudi Arabistan) ve bölgeye yapacağı ziyaret, Ortadoğu'nun ehemmiyetini ortaya koyuyor ayrıca, ABD'nin de İslam dünyasıyla koordine, iş birliği ve bir anlayış inşasının önemini itiraf anlamı taşıyor. Umarım, Trump başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak aktif bir barış sürecinin uygulamaya konulması konusunda kararlı bir tavır takınır."

Genel Sekreter Ebu Gayt, ABD Başkanı Trump'ın İsrail'in "oyun ve manevralarına kanmamasını" da ümit ettiğini dile getirdi.

- "Filistinli esirler için diplomatik çabalar sarf ediliyor"

Açlık grevindeki Filistinli tutuklular konusuna da değinen Ebu Gayt, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek konusunda Arap Birliğinin "yavaş davrandığı" yönündeki eleştirilere "Bu, kesinlikle doğru değil" şeklinde cevap verdi.

Birliğin, BM Genel Sekreterliğine çağrıda bulunmak ve konuya ilişkin bir karar çıkarabilmek amacıyla daimi temsilciler düzeyinde toplantı yapmaya başladığını, Uluslararası Kızılhaç Örgütüne yazılar yazma aşamasında olduğunu aktaran Ebu Gayt, "Birliğin de bir hareket sınırı var. Esirleri serbest bırakacak ordusu yok. Diplomatik çerçevede elinden geleni yapıyor." ifadelerini kullandı.

Mısır'dan Lübnan'a dün akşam gelen Ebu Gayt'ın, ziyareti zarfında Lübnan ordusu içindeki Stratejik Araştırmalar Merkezinin yıllık toplantısına katılması ve burada bir konuşma yapması bekleniyor.

ABD Başkanı Trump, ilk yurt dışı ziyaretini sırasıyla Suudi Arabistan, İsrail ve Vatikan'a yapacağını açıklamıştı.

Yorumlar