Arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur - Hadi ipucu cevabı

Hadi 23 Aralık 2018 Pazar günü yarışmasının ipucu sorusu yayınlandı. Hadi 23 Aralık Pazar ipucu sorusu arama motorlarıyla ilgili oldu. Soru şu şekilde: 'Arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur ? İşte 'Arama Motorları Kaç Aşamada Bilgiyi Bulur' sorusunun cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur - Hadi ipucu cevabı

Hadi bugünkü ipucu sorusu bilgisayar dünyasından geldi. Bu akşam Yaani sponsorluğunda 30 bin liralık ödülle yarışma severleri bekliyor. 23 Aralık 2018 Pazar Hadi bilgi yarışması ipucu sorusunu şu şekilde sordu: Bugünkü sorumuz internetin uçsuz bucaksız bilgi denizinde boğulmamamızı önleyen arama motorlarından geliyor. Bu akıllı bilgisayar programları sorduğumuz sorulara cevap verebilmek için belli aşamalardan geçer. Peki arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur biliyor musunuz?

Hadi İpucu Sorusu: Arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur?

Hadi İpucu Cevabı: 3 Aşama olacak.

Arama motorları, kullanıcılar tarafından sorulan sorular için harekete geçtiklerinde üç aşamalı bir yol izlerler.

ARAMA MOTORLARININ ÜÇ AŞAMALI ÇALIŞMA MANTIĞI?

Arama motorları dendiği zaman aklımıza ilk gelenler Google, Yahoo, Yandex ve Bing oluyor. Peki bu arama motorlarının çalışma mantığı nedir? Arama yaparken kaç aşamadan geçerler. 

Arama motorlarının her birinin kendisine göre sistemleri yani algoritmaları bulunur. Bu algoritmalar web sitelerini ve değişik formatlardaki içerikli belirli kriterlere göre sıralamaya alır. Bu sıralamayı yaparken üç aşamadan geçerler. Bu 3 aşama şöyledir: 

Arama motoru öncelikle web sayfası ya da başka formattaki içeriği bulur. Yani birinci aşama: Bulmak. 

İkinci aşama olarak ise içeriği tarar. Yani: Taramak. 

Üçüncü olarak ise sıralar.  Yani: Sıralama.

Kısaca arama motorlarının çalışma aşamalarını, "Bulmak, Taramak ve Sıralamak" diyebiliriz.

Yorumlar