Aralıklı Oruç Diyeti Yapanların Yorumları Nasıl?

Aralıklı oruç diyeti yorumları spn zamanlarda en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte son zamanların en gözde diyetlerinden aralıklı oruç diyeti hakkında tüm merak edilenler ve aralıklı oruç diyeti yapanların yorumları

Google Haberlere Abone ol
Aralıklı Oruç Diyeti Yapanların Yorumları Nasıl?

Aralıklı oruç diyeti yorumları, fazla yağlardan kurtulmak isteyenlerin uyguladığı diyetlerin başında geliyor. Peki nedir bu aralıklı oruç diyeti, yapanlar kilo verdi mi? İşte son dönemlerin bu trend diyetini yapanların yorumları ve merak edilenler.

İÇİNDEKİLER

1. Aralıklı Oruç Diyeti Nedir?

1.1 16/8 Yöntemi

1.2 2 Diyeti

1.3 Ye Dur Ye

1.4 Alternatif Gün Oruç Tutma

1.5 Savaşçı Diyeti

1.6 Öğün Atlama

2. Aralıklı Oruç Diyeti Yorumları

 

1.Aralıklı Oruç Diyeti Nedir?

Aralıklı oruç diyeti bilinen diyetlerden farklı. Tek tek yediklerinizi saymak zorunda değilsiniz. Yasemin çayları, yeşil çaylar, keten tohumu, chia tohumu aman aman olmazsa olmaz denecek uzun bir alışveriş listesine ihtiyacınız yok. Dünyada 'intermittent fasting' olarak bilinen bu diyet türkçeye 'aralıklı oruç diyeti' olarak çevrilmiş. Öncelikle belitmekte fayda var bu tarz diyetlere niyetlenirken mutlaka tam bir motivasyon gerekli ayrıca bir uzmana danışmayı da ihmal etmeyin.

Metabolizmayı hızlandırdığı ve hatta belki de ömrünü uzattığı iddia edilen bu diyetin çeşitli versiyonları var. Her versiyon etkili olabilir, ancak hangisinin en iyi sonuç verdiğini bulmak kişinin kendisine bağlıdır.

İşte aralıklı oruç tutmanın yolu:

1.1. 16/8 yöntemi

16/8 yöntemi , her gün 14–16 saat oruç tutmayı ve günlük yeme pencerenizi 8-10 saatle sınırlamayı içerir.

Bu diyet yöntemini uygulamak, aslında akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yememek ve kahvaltıyı atlamak kadar basit olabilir.

Özetle 16/8 yöntemi: erkekler için günlük 16 saatlik ve kadınlar için 14-15 saatlik açlık içerir. Her gün , yemeğinizi 2, 3 veya daha fazla öğüne uyduğunuz 8-10 saatlik bir yemek penceresi ile sınırlayacaksınız .

 

Açlık süresince su, sade soda, şekersiz çay, şekersiz sütsüz sade kahve tüketilebilir.

Aralıklı oruç diyeti yorumları

1.2. 2 diyeti

Bu diyet aynı zamanda Hızlı Diyet olarak da isimlendirilir. Açlık günlerinde kadınların 500, erkeklerin ise 600 kalori yemesi önerilir. 

Örneğin, pazartesi ve perşembe günleri hariç haftanın her günü normal şekilde yemek yiyebilirsiniz. Bu iki gün boyunca, her biri kadınlar için 250, erkekler için her biri 300 kalorilik 2 küçük öğün yersiniz.

1.3. YE DUR YE 

Ye Dur Ye, haftada bir veya iki kez 24 saat oruç içerir.

Bir gün akşam yemeğinden ertesi gün akşam yemeğine kadar oruç tutmak, bu tam 24 saatlik bir oruç anlamına gelir.

Örneğin, Pazartesi akşam 7'de akşam yemeğini bitirirseniz ve ertesi gün akşam 7'ye kadar yemek yemiyorsanız, 24 saatlik tam bir orucu tamamlamış olursunuz. Ayrıca kahvaltıdan kahvaltıya veya öğle yemeğinden öğle yemeğine kadar oruç tutabilirsiniz - sonuç aynıdır.

1.4. Alternatif gün oruç tutma

Gün aşırı oruç tutarken, her gün oruç tutarsınız.

Bu yöntemin birkaç farklı versiyonu vardır. Bazıları oruç günlerinde yaklaşık 500 kalori sağlar.

Aralıklı oruç tutmanın sağlık yararlarını gösteren test tüpü çalışmalarının çoğu, bu yöntemin bazı versiyonlarını kullandı.

Her geçen gün tam bir oruç, oldukça aşırı görünebilir, bu nedenle yeni başlayanlar için önerilmez.

Bu yöntemle haftada birkaç kez çok aç yatabilirsiniz ki bu çok hoş değildir ve muhtemelen uzun vadede sürdürülemez.

Özet Gün aşırı oruç tutmak, ya hiçbir şey yemeyerek ya da sadece birkaç yüz kalori yiyerek gün aşırı oruç tutmanızı sağlar .

 

1.5. Savaşçı Diyeti

Gün içinde az miktarda çiğ meyve ve sebze yemeyi ve geceleri büyük bir öğün yemeyi içerir.

Temel olarak, bütün gün oruç tutarsınız ve dört saatlik bir yemek penceresinde geceleri ziyafet çekersiniz.

Savaşçı Diyeti , aralıklı oruç tutmanın bir türünü içeren ilk popüler diyetlerden biriydi.

Bu diyetin yiyecek seçenekleri , paleo diyetine oldukça benzer - çoğunlukla bütün, işlenmemiş yiyecekler.

Özet : Savaşçı Diyeti , gün boyunca sadece az miktarda sebze ve meyve yemeyi, ardından geceleri büyük bir öğün yemeyi teşvik eder .

 

  

1.6. Spontane öğün atlama

Aralıklı oruç tutma diyetinin bir başka yolu da aç hissetmediğinizde veya yemek yemek için vaktiniz olmadığında bir veya iki öğün atlamaktır.

Aralıklı oruç , herkes için işe yaramasa da birçok insan için işe yarayan bir kilo verme aracıdır.

Bazı insanlar bunun kadınlar için erkekler kadar faydalı olmayabileceğine inanıyor. Ayrıca yeme bozukluğu olan veya yeme bozukluğu olan kişiler için tavsiye edilmez.

Aralıklı oruç tutmaya karar verirseniz, diyet kalitesinin çok önemli olduğunu unutmayın. Yeme dönemlerinde abur cubur yememek ve kilo vermeyi ve sağlığınızı iyileştirmeyi beklemek mümkün değildir .

2. Aralıklı Oruç Diyeti Yorumları

Aralıklı Oruç Diyeti ile Zayıflayan kişilerin yaptığı yorumları burada sizler için derledik. İşte aralıklı oruç diyeti yorumları: 

çok teşekkür ederim. benim mens. döngümü bozmadı hatta daha düzenli şu an. ama kilo verme olayı da zaten başlı başına periyodları düzenliyor biliyorsunuz. yani "if sayesinde mens. düzene girdi" diyemem tabii ama olumsuz etkisi olmadı diyebilirim. uyku, enerjisizlik olmadı... ama sabahları bir türk kahvesini muhakkak içiyorum. kafeinin faydası oluyor. yeşil çay da sürekli içiyorum. o da güç ve enerji veriyor. bunları içmesem sanıyorum ki enerjisizlik hissederdim orucun son saatlerinde. bir de mevsim geçişlerinde (mesela şu sıra :KK17:) biraz yorgunluk halim söz konusu. bahar yorgunluğu denir ya. aslında tam yorgunluk gibi de değil. bunun IFle bir alakası olduğunu sanmıyorum ama yine de belirteyim dedim.

 

haftalık olarak kaç kilo vereceğiniz aldığınız kalori miktarına bağlıdır. basit bir hesapla, günlük enerji harcamanız (her şey dahil) 2500 kalori ise, ve siz günlük 1500 kalorilik bir enerji alımı gerçekleştirirseniz, günde -1000 kalori yani 7 günde -7000 kalori ile haftada 1 kg veriyor olursunuz. tabii bu işin teorisi. matematiği. düz mantığı. pratikte durumlar değişebilir kişilerin bireysel hikayelerine ve geçmişlerine ve enerji kaynaklarına bağlı olarak. özetle: hiç bir "araç" size haftada x kilo verdirmez. kilo veriyorsanız, bunun sebebi harcadığınızdan az yiyor olmanızdır. IF benzeri araçlar bu "az yeme" işini kolaylaştırıcı ve sürdürebilir kılıcı etkenlerdir sadece.

 

ben su orucu, intermittent fast karışımı bir şey yapıyorum. akşam yemeğini 6'da yedikten sonra ertesi akşama kadar (yani arada 24 saat oluyor) hiçbir şey yemiyorum, sadece su içiyorum. tabi akşam yemeğinde de az kalori almaya özen gösteriyorum. bu şekilde yapanlar da varmış, ben denedim bende en etkili bu yöntem :) sizde durumlar nasıl merak ettim :)

 

Yorumlar