Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

- Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir: - "Dünya Müslümanlarının tek umudu Türkiye'dir. Arakan'da yaşanan zulme 'dur' diyecek tek Müslüman ülke, yine Türkiye'dir" - "Ülkemizin gayretleriyle bu zulmün durdurulacağına inanıyoruz. Yine inanıyoruz ki Türkiye, bütün İslam devletlerini bir araya getirerek bu parçalanmışlığa son verecektir"

Google Haberlere Abone ol
Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

ANKARA (AA) - Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, dünya Müslümanlarının tek umudunun Türkiye olduğunu belirterek, "Arakan'da yaşanan zulme 'dur' diyecek tek Müslüman ülke yine Türkiye'dir. Ülkemizin gayretleriyle bu zulmün durdurulacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Özdemir, Arakan'da Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Arakan'da yaşanan Müslüman soykırımına seyirci kalınamayacağını belirterek, Myanmar Devleti'ni ve bu katliama seyirci kalan dünya devletlerini şiddetle kınadı.

Türkiye'nin gösterdiği gayretlerin ümit verici olduğunu ifade eden Özdemir, Arakan'daki Müslümanların Türkiye sayesinde kurtulacağını belirtti.

Özdemir, şu ana kadar çocuk, kadın, erkek, genç yaşlı demeden binlerce Müslümanın katledildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Köyler boşaltıldı, evleri yakıldı, camiler kapatıldı, iş yerleri tahrip edildi. Göçe zorlandılar. Bölge boşaltılarak Müslümansızlaştırılmak isteniyor. Ve dünya bu zalimliği seyrediyor. Çünkü zulme uğrayan ve mağdur edilen Müslüman... Eğer bir Hristiyan ya da bir Budist, Müslümanların yaşadığı bu zulmü yaşamış olsaydı dünya ayağa kalkardı. Sosyal yardımların ulaştırılmasını bile engelleyen Myanmar, insan saymadıkları Müslümanların başka devletlere sığınmalarını önlemek için sınıra mayın döşüyor. Myanmar Devleti'ne karşı çok şiddetli yaptırımlar geciktirilmeden uygulanmalıdır."

- "Türkiye kaledir, diyoruz"

Müslümanların bir araya gelerek birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Özdemir, bir gecede trilyonlar harcayan İslam devletlerinin kralları, prensleri ve şeyhlerinin yaşanan zulme sessiz kaldığını belirtti.

Özdemir, akan kanı durdurmanın Müslümanların görevi olduğunu ifade ederek, "Hem ülkemizde hem dünyada insan hakları savunucuları sesini çıkarmıyor. Sokaklarda yürüyenler, protesto edenler, emperyalizmi kınayanlar nerede? Biz, bu nedenle 'Türkiye kaledir' diyoruz. Dünya Müslümanlarının tek umudu Türkiye'dir. Arakan'da yaşanan zulme 'dur' diyecek tek Müslüman ülke, yine Türkiye'dir. Ülkemizin gayretleriyle bu zulmün durdurulacağına inanıyoruz. Yine inanıyoruz ki Türkiye, bütün İslam devletlerini bir araya getirerek bu parçalanmışlığa son verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar