Araç sigortası depremi karşılıyor mu?

Kasko araç sigortası depremi karşılıyor mu, trafik sigortası ile kasko sigortasının afetlerde meydana gelen zararı karşılama durumu nedir?

Google Haberlere Abone ol
Araç sigortası depremi karşılıyor mu?

Araç sigortası depremi karşılıyor mu, sel felaketi veya başka bir doğal afet durumunda araç sigortaları hangi zararları karşılıyor soruları iki büyük depremden sonra daha sık sorulmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra ortaya çıkan manzara yürek burkmuştu. Yıkılan binaların birçoğunun altında binlerce araç pert olmuştu. İnsanların hem canlarına hem de mallarına ağır bir darbe indiren depremden sonra hayatı kurtulan çaresiz vatandaşların aklındaki en büyük sorulardan biri, "araç sigortası depremi karşılıyor mu" sorusu oldu.

KASKO ARAÇ SİGORTASI DEPREMİ KARŞILIYOR MU?

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Depremden etkilenen bölgelerde trafik sigortası gecikmelerinde ilave prim uygulanmamasına ilişkin sektör duyurusu yaptı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan yapılan (SEDDK) açıklamada şöyle denildi:

“06.02.2023 tarihinde meydana gelen dep­remden etkilenen Adana, Adıyaman, Bingöl, Di­yarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahraman­maraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ille­rinde;

14.07.2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmi Ga­zete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araç­lar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Ta­rife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeli­ğin 7’inci maddesi uyarınca karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk (zorunlu tra­fik) sigortası poliçelerinin zamanında yenilen­memesi sebebiyle yapılan ilave prim (sürprim) uygulamasının 01.03.2023 tarihine kadar kaldı­rılmasına karar verilmiştir.

 

Yorumlar