Araç plakalarında yeni düzenleme

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın; Artık kimse kafasına göre, plaka basamayacak ve yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışına çıkamayacak.

Google Haberlere Abone ol
Araç plakalarında yeni düzenleme
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sahte, uygunsuz ve değişik ölçülerde plaka kullanımının önüne geçmek için yapılan düzenlemeye ilişkin, "Artık kimse kafasına göre, plaka basamayacak ve yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışına çıkamayacak." ifadesini kullandı.

Apaydın, yazılı açıklamasında, son dönemde artan sahte plaka kullanımı nedeniyle yoğun şikayet aldıklarına işaret ederek, 676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmümde Kararname ile bu konuda önemli değişiklikler yapıldığını bildirdi.
Söz konusu düzenleme ile bu konudaki birçok aksaklığın ortadan kalkacağını beklediklerini aktaran Apaydın, artık kimsenin kafasına göre, plaka basamayacağını ve yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışına çıkamayacağını vurguladı.

Düzenleme ile yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışında ve sahte plaka basanlara büyük oranda cezaların geldiğini belirten Apaydın, şunları kaydetti:

"Basılı kağıtlar ve tescil plakalarının yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlara 10 bin Türk Lirası idari para cezası kesilecek. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanunu'nun 204'üncü maddesiyle düzenlenen resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılacaklar.
Vatandaşlarımızın cezaya maruz kalmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri faydalarına olacaktır."

Yorumlar