Araba markaları zam mı yapacak?

Yeni yıla girdiğimiz gibi otomotiv markalarının "fiyat güncellemesi" için mesaiye başlaması akıllara "zam mı geliyor" soru işaretleri geldi

Google Haberlere Abone ol
Araba markaları zam mı yapacak?

Otomotiv markalarının internet sitelerinde "fiyat güncellemesi" için hareketlilik başladı.

2023 yılına girildiği gibi araba markalarının fiyat güncellemesi yapması akıllara çeşitli soru işaretleri getiriyor. 

Araba markalarının zamları neye göre ve neden yapacakları merak konusu oldu. 

Sanayide kullanılan elektrik fiyatlarına yüzde 16 indirim uygulanırken, yeni bir zam hazırlığı yapılması tepkileri de beraberinde getirecek.

Yeni yıla girilmesiyle birlikte ilk günden otomobil markaları araç fiyatlarını güncellemeye başladı. Birçok otomobil markasının sitesinde yer alan fiyat listesinde aynı uyarı çıkıyor: 'Fiyatlarımız güncellenmektedir.' Edinilen bilgiye göre sıfır araçlara ortalama yüzde 4 yeni zan gelmesi bekleniyor.

Kia, Volkswagen, Hyundai ve Renault gibi birçok marka, 1 Ocak 2023 itibariyle fiyat listelerini güncellemeye aldı. Sıfır otomobil fiyatlarına bakmak için fiyat listelerini açan vatandaşlar aynı uyarıyı aldı: "Fiyatlarımız güncellenmektedir"

Bayilere 2023 model otomobillerin gelmesiyle birlikte sıfır kilometre araçların fiyatları da Ocak ayında yeniden zamlanacak. Sıfır araç fiyatlarına ortalam yüzde 4'lük yeni bir zam bekleniyor. Yeni araçların ne kadar zamlanacağı ise listelerin açıklanmasıyla belli olacak.

Birçok marka yoğun talepten dolayı ocak ayında gelecek araçların listesini 'fiyat garantisi vermeden' satışa açmıştı. Hatta zam endişesi ve talepteki artıştan dolayı Türkiye'ye gelen sıfır araçlar daha gemideyken satılmaya başlamıştı.

Yorumlar