Ara transferde tercihler yabancılardan yana

Süper Lig'de ara transfer dönemi kapanırken, ortaya çıkan tablo ilginç bir sonucu gösterdi. Futbol kulüplerinin hepsi tercihini yabancı oyunculardan yana kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ara transferde tercihler yabancılardan yana

Trendyol Süper Lig'de mücadele eden takımlar, ara transfer döneminde yabancı futbolcu transferine ağırlık verdi. 11 Ocak'ta başlayıp yaklaşık bir ay süren transfer döneminde, 20 kulüpten 19'u toplamda 87 oyuncu transfer etti. Bu oyuncuların 63'ü yabancı uyruklular olurken, 24'ü yerli futbolcuları temsil etti.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN TRANSFERLER

Transfer edilen yabancı futbolcular, 39 farklı ülkenin pasaportunu taşıyor. Süper Lig takımları, ara transferde özellikle Senegalli ve Arnavut futbolcuları tercih etti. Her iki ülkeden 5'er futbolcu transfer edilirken, İtalyan ve Brezilyalı futbolcular dört futbolcu ile takip etti. Fildişi Sahili'nden ise 3 futbolcu Süper Lig'e katıldı.

YABANCI OYUNCULARIN POPÜLARİTESİ

Ara transfer döneminde Süper Lig'de yer alan takımların 8'i, transferlerin tamamında yabancı oyuncuları tercih etti. Bu kulüpler arasında Adana temsilcisi ve TÜMOSAN Konyaspor gibi takımların tamamı yabancı transferleriyle dikkat çekti. Alanyaspor, RAMS Başakşehir, Beşiktaş, Galatasaray, Mondihome Kayserispor ve Trabzonspor gibi köklü kulüpler de transferde yabancı oyuncuları tercih etti.

YERLİ VE YABANCI DENGESİ

Yabancı futbolculara olan ilgiye rağmen, Atakaş Hatayspor, Çaykur Rizespor, VavaCars Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Gaziantep FK, İstanbulspor, Kasımpaşa, MKE Ankaragücü, Siltaş Yapı Pendikspor, Yılport Samsunspor ve EMS Yapı Sivasspor gibi takımlar, kadrolarına yerli oyuncuları da dahil ederek dengeli bir transfer politikası izledi.

Yorumlar