Ara tatil uzatılacak mı İstanbul Ankara İzmir okullar tatil edildi mi?

Ara tatilin Pazartesi günü itibariyle sona ermesiyle birlikte öğrencilerin gözü kulağı bir kez daha MEB tarafından yapılacak yeni açıklamalar çevrildi. Bazı il veya ilçelerde yapılan kuvvetli sağanak yağışların okulların tatil edilme ihtimalini ortaya çıkardığı düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Ara tatil uzatılacak mı İstanbul Ankara İzmir?

Ara tatilin uzatılacağı yönündeki iddialar öğrencilerde heyecana neden oldu. Öğrenciler ve velilerin merakla beklediği ara tatilin uzatılma ihtimali üzerine son dakika gelişmeleri. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ara tatil ve eğitim takvimi hakkında önemli açıklamalar. Peki, ara tatil uzatılacak mı?

ARA TATİL UZATILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk ara tatilin başladığı 13 Kasım Pazartesi gününden itibaren 9 gün sürecek tatilin uzatılması konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Bu durumda öğrenciler, 20 Kasım Pazartesi günü okula dönecekler.

ARA TATİL SİSTEMİ DEVAM EDECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları, ara tatil sisteminin geleceği hakkında ipuçları veriyor. Bakan Tekin, "Öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam edeceğiz." diyerek, bu konuda yapılan değerlendirmelerin önemine vurgu yaptı.

İKİNCİ ARA TATİL VE YARIYIL TATİLİ TARİHLERİ

Öğrenciler ve veliler için bir diğer merak konusu olan ikinci ara tatil ve yarıyıl tatili tarihleri de belirlendi. İkinci ara tatil 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında, yarıyıl tatili ise 19 Ocak 2024'te başlayıp, 5 Şubat 2024'te sona erecek.

2023-2024 EĞİTİM YILI NE ZAMAN SONA ERECEK?

2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 Cuma günü son bulacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak.

 

Yorumlar