Apple'a göre virüse karşı en güvenli ülke Çin

Apple, Çin dışındaki bütün mağazalarını iki haftalığına kapatma kararı aldı. Çin'deki mağazaları zaten kapalıydı ancak açma kararı alındığı belirtildi. Böylece Apple'ın gözünde şu anda dünyanın en güvenli ülkesi Çin oldu.

Google Haberlere Abone ol
Apple'a göre virüse karşı en güvenli ülke Çin

Corona Virüsün ortaya çıkarak yayıldığı ülke Çin; ancak gelinen noktada virüsle başarılı bir şekilde mücadele ederek tehlikeyi atlatmayı başaran Çin şimdilerde dünyanın en güvenli ülkesi olarak tanımlanmaya başladı. Çünkü dünyanın en büyük teknoloji markası Apple, dünyanın bütün ülkelerindeki mağazalarını kapatıyor, Çin'deki mağazalarını ise açıyor.

Apple’ın CEO’su Tim Cook tarafından yapılan açıklamada şirketin corona virüsü araştırmaları için 15 milyon dolar bağışlayacağı belirtilirken virüse karşı Çin’de kapanan mağazalarının açılacağı belirtildi.

Cook, 27 Mart tarihine kadar Çin dışındaki bütün Apple mağazalarının kapalı olacağını aktardı. CEO mağazaların kapalı olduğu dönemde internetten danışma kanallarının açık tutulacağını belirtti.

Cook tarafından Apple’ın internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Şu anda hataya yer yok. Büyük riski ne zaman arkada bırakacağımızı bilmiyoruz.

Apple'ın Türkiye'de sadece İstanbul'da mağazaları bulunuyor. Mağazalardan biri Zorlu Center’da, diğeri de Anadolu Yakası'nda bulunan Akasya AVM’de.

Yorumlar