Apple Watch özellikleri teknoloji meraklılarını şaşırtıyor

Apple Watch Series 4 özellikleri vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Apple'ın en çok beğenilen akıllı saatlerinden olan Apple Watch Series 4 özellikleri ve tüm detaylar haberimizde..

Google Haberlere Abone ol
Apple Watch özellikleri teknoloji meraklılarını şaşırtıyor

Diğer Apple üretimi akıllı saatlere nazaran daha büyük bir ekrana sahip olan Apple Watch Series 4 vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Apple Watch Series 4 diğer akıllı saatlere oranla hem büyük bir ekrana hemde daha fazla özelliğe sahip. 40 ve 44 mm olacak şekilde iki farklı boyutta piyasaya sürülen Watch Series 4, önceki modellere göre yüzde 30 daha büyük bir ekrana sahip olmasıyla biliniyor. WatchOS 5’in geniş ekran ile harmanlanması büyük bir kullanım kolaylığı sunacak.

Apple Watch Series 4, sekiz komplikasyona kadar destek sunan yeni saat kadranı ile geliyor. Yeni saat kadranıyla kullanılmak üzere birçok yeni komplikasyon sunuluyor.

Apple Watch özellikleri

Saat yüzlerindeki 8 bilgi alanının kullanıcılar tarafından değiştirilebileceğini de ekleyelim. Apple Watch Series 4, bilgi dolu saat yüzünün dışında pek çok yeni saat yüzüne de sahip. Saatin sağ tarafında bulunan crown ise artık taptic geri bildirim özelliğine sahip.

Yeni hoparlörlere de kavuşan Apple Watch Series 4, bir önceki modele oranlayüzde 50 daha güçlü hoparlöre sahip. Gücünü Apple tarafından üretilen çift çekirdekli S4 işlemcisinden alan Apple Watch Series 4, yaklaşık iki kata varan bir performans artışı vadediyor.

Gücünü Apple şirketince geliştirilen 64-bit S4 işlemciden alan Apple Watch Series 4, eski modellere nazaran 2 kat daha yüksek performans sağlıyor. Yeni sensörleriyle hareket bilgilerini çok daha hızlı ve kararlı takip eden Series 4, artık düşmeyi de belirleyebiliyor. Düşme algılandığı zaman geri bildirim arayan saat, eğer hareket olmazsa acil servise otomatik olarak haber veriyor. Yeni saatte nabız konusunda da geliştirmeler var. Burada özellikle kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektriksel faaliyetin kaydedilmesi olarak geçen elektrokardiyografi sistemi yer alıyor. Bunun için saatte özel elektrotlar yer alıyor. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. 

Asıl dikkat çekici özellik ise Series 4'ün EKG (elektrokardiyogram) çekebilmesi. Bu özellikle beraber saat, kullanıcılara doğrudan EKG sunarak bir ilki başarmış oluyor. Yapmanız gereken tek şey gerekli uygulamayı açıp dijital kadrana parmağınızı koymanız. Apple, aynı zamanda saatin tıbbî bir cihaz olarak kullanılmasına izin vermek için ABD'deki FDA'den (Food and Drug Administration - Gıda ve İlaç Dairesi) izin aldı.

APPLE WATCH SERIES 4 ÖZELLİKLERİ

Force Touch özellikli LTPO OLED Retina ekrana sahip olan saatler, 16 GB depolama kapasitesi, Bluetooth 5.0, yerleşik GPS, GLONASS, Galileo ve QZSS, 64 bit çift çekirdekli işlemciye sahip S4, W3 Apple wireless bağlantı çipi, barometrik altimetre, optik kalp sensörü, elektriksel kalp sensörü, 32 G'ye kadar ölçüm yapabilen gelişmiş ivmeölçer, gelişmiş jiroskop ve ortam ışığı sensörü gibi özelliklere sahip.

APPLE WATCH 44MM FİYATI

40 mm Apple Watch Series 4: 3.499 TL

44 mm Apple Watch Series 4: 3.749 TL

Yorumlar