Apple patent yasağı engelini aşamadı

Apple akıllı saatlerinin önündeki patent engelini aşamadı. Satış yasağı devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
Apple patent yasağı engelini aşamadı

Apple'ın kandaki oksijen seviyesini ölçen akıllı saat modelleri Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un Amerika Birleşik Devletleri'nde satış yasağı, ABD Federal Temyiz Mahkemesi'nin kararıyla devam edecek. Bu karar, Masimo adlı sağlık teknolojisi şirketi ile yaşanan patent anlaşmazlığı sebebiyle alındı.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, 2023 yılının Ekim ayında, Apple Watch'un kandaki oksijen seviyelerini ölçme özelliğinin, Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiğini belirtmişti. Bu karara, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından herhangi bir veto uygulanmamıştı. Sonuç olarak, 25 Aralık 2023 tarihine kadar veto edilmeyen bu kararla Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9'un ABD'de satışı yasaklanmıştı.

Apple'ın İtirazı ve Sonuçları

Apple, Federal Temyiz Mahkemesine başvurarak, yasağın durdurulması talebinde bulundu. Bu talepte, Apple saatlerinin yeniden tasarlanmış versiyonlarının Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğinin ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi tarafından 12 Ocak'a kadar değerlendirilmesi bekleniyordu. ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi, geçtiğimiz hafta Apple'ın yeniden tasarladığı ve Masimo'nun nabız oksimetresi patentine konu olan teknolojiyi içermeyen saat modelinin yasak kapsamı dışında olduğuna karar verdi.

Alınan kararın Apple ve Masimo arasındaki patent anlaşmazlığının çözümüne nasıl bir etkisi olacağı ve Apple'ın ilerleyen dönemde nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu. Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9 modellerinin ABD pazarındaki durumu ve bu durumun şirketin genel satış politikalarına etkisi, teknoloji ve tüketici elektroniği sektörlerinde yakından takip ediliyor.

 

Yorumlar