AP Başkanı Tajani:

- "Avrupa'da dayanışma ve birliğe ihtiyaç" - "Kendimizi Brüksel’de fildişi kulelere hapsetmemeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
AP Başkanı Tajani:

STRAZBURG (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, bu göreve seçildikten sonra düzenlediği ilk basın toplantısında, Avrupa'da dayanışma ve birliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tajani, Avrupa’nın tüm ülkelerinde halkla daha yakın ve sorunlarının tesbiti için çalışılması gerektiğini belirtti. Seçimlerde kendisine destek veren ve zaferinde payı olan herkese teşekkür eden Tajani, yeni bir dönemin başladığını bildirdi. Tajani, en kısa zamanda geçen yıl depremden zarar gören İtalyanlarla görüşeceğini ifade etti. Tajani, kazandığı seçim zaferini ise depremde hayatını kaybedenlere adadı.

Tajani, gazetecilerin önce diğer gruplarla varılan “büyük koalisyon” anlaşmasının devam edip etmediği şeklindeki bir sorusuna, “Yeni bir dönem başlıyor, seçimlerde en azından bu (koalisyon) ortadan kayboldu. Fakat birlikte çalışmalıyız. Bunun farkındayız.” yanıtını verdi.

AB ve AP’nin her zamankinden daha çok birliğe ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan yeni Başkan, “Tüm AP üyelerine saygılı olacağım. Tüm ülkelerden parlamentoya gelen ve tüm siyasi gruplara üye çalışma arkadaşlarıma eşit mesafede olmaya çalışacağım.” dedi.

AP’nin, halka yakın olduğunu göstermek için elindeki tüm imkanları kullanması gerektiğini belirten Tajani, “Kendimizi Brüksel’de fildişi kulelere hapsetmemeliyiz. Yurttaş ve parlamento yakınlaşmalıdır” ifadesini kullandı.

AP’nin önemi ve rolüne de dikkati çeken Tajani, “Başbakan değil, AP Başkanı olacağım” diye konuştu.

İngiltere Başbakanı Theresa May’in İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla ilgili dünkü açıklamaları hakkındaki görüşleri sorulan Tajani, bu açıklamalara yanıt verme durumunda olmadığını bildirdi.

Tajani, son dönemde gündemde olan ve AP Genel Kurulu toplantılarının Strazburg’dan alınıp çalışmaların tamamen Brüksel’e taşınması kampanyasına dair soruya, “Daha önce alınan hukuki kararlar ve kurallar var. Buna uyacağım” diye yanıtladı.

Yorumlar