AÖL (Açık Öğretim) 3. dönem sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

AÖL (Açıköğretim) 3. dönem lise sınavı, 7 Temmuz Cumartesi ve 8 Temmuz Pazar günü yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavına girecek binlerce öğrenci, AÖL 3. Dönem Sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Google Haberlere Abone ol
AÖL (Açık Öğretim) 3. dönem sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim (AÖL) 3. dönem lise sınavı, 7 Temmuz Cumartesi ve 8 Temmuz Pazar günü yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavına girecek binlerce öğrenci, AÖL 3. Dönem Sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

AçıköğretimLisesi yani AÖL 3. Dönem sınavları 7-8 Temmuz'da yapılacaktır. MEB tarafından yapılacak AÖO ve AÖL sınavlarına girecek öğrenciler, AÖO sınav sorularının nasıl olacağını merak ederken, MEB 2018 AÖL sınavına girecek öğrenciler AÖL MEB 3. Yarıyıl sınav soruları ve cevaplarını merak ediyor. AÖO ve AÖL sınavına girecek öğrenciler sınav sonuçlarını sınavdan bir veya iki gün sonra öğrenebilirler. 3. Dönem AÖL sınav soru ve cevapları MEB'in internet sitesi üzerinden açıklanacak.

AÖL'DEN KAÇ PUANLA MEZUN OLUNUR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üstü, 
Toplam kredi: 192 ve üstü, Alan Kredisinin (alanlı okuyucular için): 80 ve üzeri.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi "ortak", 80 kredi ise "alan" kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi "ortak", 72 kredi ise "seçmeli" derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

AÖL SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR?

Açıköğretim Lise sınavları (AÖL), Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖSYM) tarafından belirlenen okullarda, merkezi sistem ile çoktan seçmeli test yöntemi kullanılarak yapılmaktadır.

AÖL sınavında;

  • Her dersten 20 soru sorulmaktadır,
  • Her soru 4 seçeneklidir,
  • Her doğru cevabın değeri 5 puandır
  • Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).

Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır

Yorumlar