AÖF online final sınavları tarihleri ne zaman belli oldu mu

Açıköğretim Fakültesi AÖF online final sınavları tarihleri ne zaman, tarihler açıklandı mı işte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
AÖF final sınavları tarihleri belli oldu

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) vize sınavlarına girdikten sonra sonuçlarını alan öğrenciler şimdi online final sınavlarının tarihlerini bekliyor. 

AÖF sınav tarihleriyle ilgili beklenen açıklama okul yönetimi tarafından ilan edildi. 

Yapılan açıklamaya göre final sınavları online bir şekilde ocak ayı içerisinde yapılacak. Daha önceki sınavlar da bilindiği gibi online bir şekilde yapılmıştı. 

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin çevrim içi yapılacak güz dönemi dönem sonu sınavlarının tarihleri belirlendi.

Yapılan açıklamaya göre AÖF online final sınavları 16 Ocak 2021 Cumartesi günü itibariyle başlıyor. Sınavlar 25 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar devam edecek. 

Rektörlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Değerli öğrencilerimiz, Açıköğretim Sistemi güz dönemi dönem sonu sınavları 1. yarıyıl dersleri ve 5. yarıyıl fark dersleri için 16-17-18 Ocak 2021, 3, 5 ve 7. yarıyıl dersleri için 23-24-25 Ocak 2021 tarihlerinde çevrim içi ortamlarda yapılacaktır."

Açıklamada, Açıköğretim Sistemi ile ilgili soru ve taleplerin http://aosdestek.anadolu.edu.tr adresinden ilgili birimlere iletilebileceği bildirildi.

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,

İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan ders alamaz.

Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,

Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders alamaz.

AÖF online sınavları daha önce girenler biliyor ancak yeni girenler için önemli bir detayı barındırıyor. Sınav saatleri konusunda birçok aday veya öğrenci kafa karışıklığı yaşıyor. Sınavların hangi saatte yapıldığını araştıran öğrenciler sınav saatini göremeyince paniğe kapılıyor. 

Paniğe kapılmanıza hiç gerek yok. Açıköğretim fakülteleri de koronavirüs nedeniyle online sınavlar yapıyor bildiğiniz gibi. Ancak bu sınavlar belli bir saate sıkıştırılmış değil. Kişiye özel sınavlar olduğu için isteyen istediği saatte AÖF resmi internet sitesi üzerinden giriş yaparak kendi adına hazırlanan sınava girebiliyor. 

Kendi kişisel hesabı için tanımlanan soruları verilen süre içerisinde tamamlayan adaylar sınavlarını tamamlamış oluyor. 

AÖF sınav sorularını çözerken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da ekranla ilgilidir. 

Sınav esnasında tarayıcı kapatırsanız veya bilgisayarı açıp kapatırsanız ekrandan ayrıldığınızı fark edilirse sınavınızı iptal edilir. 

Yani sınav esnasında gördüğünüz bir soruyu Google'da aramak gibi bir imkanınız yok. Bunu yaparsanız sınavınız iptal olur. 

Yorumlar