"Anvers'te başörtüsü yasağının kaldırılma vakti geldi"

- Belçika'nın Anvers Belediyesinin Eğitimden Sorumlu Temsilcisi Inga Verhaert: - "Artık dünya değişti. Başörtüsü yasağının kaldırılma vakti geldi"

Google Haberlere Abone ol
"Anvers'te başörtüsü yasağının kaldırılma vakti geldi"

BRÜKSEL (AA) - Belçika'nın ikinci büyük şehri Anvers'in Eğitimden Sorumlu Temsilcisi Inga Verhaert, okullardaki başörtü yasağının kaldırılması konusunu Anvers Eğitim Konseyine taşıyacağını belirterek, "Artık dünya değişti. Başörtüsü yasağının kaldırılma vakti geldi." dedi.

Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesine konuşan Verhaert, Anvers'teki kamu okullarında dini semboller yasağının 9 yıl önce başlatıldığını hatırlatarak, değişen dinamikler nedeniyle çok fazla kişinin bu yasağın kaldırılması için destek verdiğini söyledi.

Verhaert, "Artık dünya değişti. Başörtüsü yasağının kaldırılma vakti geldi." vurgusunda bulundu.

Başörtü yasağının kaldırılması için daha önce de Anvers Eğitim Konseyi nezdinde girişimde bulunduğunu aktaran Verhaert, mayıs ayında tekrar bu konuyu konseyin gündemine getireceğini duyurdu.

Verhaert, "Umarım tüm eğitim ağı bu öneriye destek verir. Ancak mayıs ayında bu konuda büyük bir gelişme kaydedebilir miyiz bilmiyorum." açıklamasında bulundu.







Yorumlar