Antalya'nın taksici "Fatma abla"sı

- Antalya'nın ilk kadın taksicisi 71 yaşındaki Fatma Güneş, 29 yıldır direksiyon sallayarak geçimini sağlıyor - Taksici Güneş: - "Antalya'da taksiciliğe başlayan ilk bayan benim. Vatandaşlar, beni Atatürk Caddesi'nde alkışlıyordu"

Google Haberlere Abone ol
Antalya'nın taksici "Fatma abla"sı

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'nın ilk kadın taksi şoförü Fatma Güneş, 29 yıldır geçimini bu meslekle sağlıyor.

Antalya'da doğan Güneş, genç yaşlarda çalışmak için İş ve İşçi Bulma Kurumu vasıtasıyla Almanya'ya gitti. Almanya'da 20 yıl çalıştıktan sonra memleketine dönen Güneş, boş durmak istemedi, taksiciliğe başladı.

Güneş, 29 yıldır sürdürdüğü taksicilik hayatında Antalya'da çeşitli duraklarda çalışırken, 10 yıldır Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki Ayanoğlu Taksi Durağı'nda, kendisine ait taksi ile geçimini sağlıyor.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıl yaşadığı Almanya'dan kesin dönüş yaparak memleketi Antalya'ya geldiğini, denediği birkaç iş de yürümeyince taksi şoförlüğüne başladığını söyledi.

Zamanla bu işi çok sevdiğini vurgulayan Güneş, "Meslek hayatımdaki 29 yıl hep güzel geçti. Hiçbir şikayetim yok. Ara sıra tatsız olaylar oldu ama çabuk geçti. Antalya'da taksiciliğe başlayan ilk bayan benim. Vatandaşlar, beni Atatürk Caddesi'nde alkışlıyordu. Hiç kimseden de tepki görmedim." dedi.

- "Onların ablasıyım"

Duraktaki erkek meslektaşları ile de çok iyi diyalogları bulunduğunu dile getiren Güneş, onların ablası olduğunu, bir problem yaşandığında hep birlikte çözdüklerini belirtti.

Güneş, kadın taksiciden şikayetçi olan görmediğini, bazı müşterilerinin şaşırdığını, bazılarının ise çok memnun olduğunu, özellikle kadın müşterilerin daha rahat davrandıklarını ifade etti.

"Fatma abla" ile 8 yıla yakındır aynı durakta çalıştığını belirten taksici Veli Piker, "Fatma ablayı Antalya'da herkes tanır. Yurt dışından geldiğinden beri Kaleiçi'nde, otel duraklarında çalışmış, son olarak bizim durağa geldi. Kendisiyle çalışmaktan çok memnunuz, bir aile ortamındayız. Hem bazen müşteriler özellikle kadın taksici soruyor. Fatma ablamız hizmet ediyor." diye konuştu.

Yorumlar