Antalya'daki "kaçak sigara" satışı cinayeti davasında karar

- Gümrük kaçağı sigara satışında anlaşmazlık yaşadıkları kişiyi öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 5 sanığa 12 yıl 6 ay ile müebbet hapis arasında değişen cezalar verildi

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki "kaçak sigara" satışı cinayeti davasında karar

ANTALYA (AA) - Antalya'da gümrük kaçağı sigara satışında yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle 44 yaşındaki Celal Alkış'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 5 sanığa 12 yıl 6 ay ile müebbet hapis arasında değişen cezalar verildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Erol Karaçam, Abdulhakim Aslan, Burak Aydoğmuş, Murat Keskin, Hüseyin Eripek ile taraf avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan Erol Karaçam, suçsuz olduğunu, tasarlayarak kasten insan öldürme eylemine iştirak etmediğini ve yardımda bulunmadığını savunarak beraati talep etti.

Sanık Murat Keskin, tasarlayarak kasten insan öldürme eylemine katılmadığını, öldürme olayında kullanılan silahın da kendisine ait olmadığını ileri sürerek, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Son olarak sanık Hüseyin Eripek ise cinayetle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, maktulün eşi ile aşk yaşadığı yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Suçlamalar iftiradır, hiç kimseyi ya da kimseleri cinayet için azmettirmedim. Öldürülmesi için maktulü evinden telefon edip dışarıya da çağırmadım, suçsuzum, tahliyemi ve beraatimi talep ederim." dedi.

Savunmalardan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Abdulhakim Aslan ve Burak Aydoğmuş'a "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Diğer sanıklar Erol Karaçam ve Murat Keskin'e, "tasarlayarak kasten insan öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, cezada indirime giderek sanıkların müebbet hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. Sanıklar ayrıca "ruhsatsız silah kullanma" suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Hüseyin Eripek'e ise "tasarlayarak öldürme, azmettirme ve olaya katılma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren heyet, bu cezada da indirime giderek sanığın ömür boyu hapsine hükmetti.

Antalya'da inşaatçılık yapan Celal Alkış, gümrük kaçağı sigara satışında anlaşmazlık yaşadığı iddia edilen kişilerce 23 Eylül 2015'te öldürülmüştü.

Yorumlar