Antalya'daki afetin bilançosu açıklandı

Antalya'da meydana gelen sel ve su baskınlarının neden olduğu hasarın bilançosu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki afetin bilançosu açıklandı

Antalya'da 12 Şubat'ta meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan sel felaketinin ardından, hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Antalya Valisi Hulusi Şahin'in verdiği bilgilere göre, selin faturası 300 milyon TL'yi buldu.

1 ÖLÜM, 3 YARALI VE GENİŞ ÇAPTA HASAR

Vali Şahin, sel sırasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını ve şu anda sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ve bölgeye geniş çaplı bir yardım operasyonu düzenlendiğini aktardı.

GENİŞ ÇAPLI İŞ BİRLİĞİ VE KOORDİNASYON

Valilik, belediyeler, AFAD ve diğer kamu kurumlarından oluşan 2 bin 783 personel, 442 araç, 7 bot, 20 vidanjör ve 60 arazöz ile sel sonrası kurtarma ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca, 129 okul, 4 yurt ve 32 caminin de sel sularından etkilendiği bilgisi paylaşıldı.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR HASARLARI

Kamu binaları ve eğitim kurumlarındaki hasarların büyük oranda giderildiği, ancak özel mülklerde ve tarım alanlarında ciddi zararlar olduğu açıklandı. 983 ev ve iş yerinde temizlik çalışmalarının neredeyse tamamlandığı, 1343 dekar tarım alanının sular altında kaldığı bilgisi verildi.

NAKDİ VE AYNİ YARDIMLAR

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen 20 milyon TL'lik acil yardım ödeneği ve vefat eden vatandaşın ailesine yapılan 100 bin TL'lik nakdi yardım da dahil olmak üzere, toplumun farklı kesimlerine yönelik geniş çaplı yardım faaliyetleri yürütüldüğü aktarıldı.

Vali Şahin, sel felaketinin ardından Antalya'da yaşananların, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve hızlı müdahalenin önemini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Yorumlar