Antalya'da yarın okullar tatil mi Antalya valiliği son dakika açıklamayı yaptı

Antalya'da sel ve su baskınları nedeniyle yaşanan olumsuzluklar üzerine okullara verilen ara bir gün daha uzatıldı. Antalya'da yarın okullar tatil.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da okullara verilen ara uzatıldı

Antalya'da yarın okullar tatil mi sorusu gelen son dakika haberle cevabını buldu. 

Antalya Valiliği, 3 ilçede yarın okulların tatil edildiğini açıkladı. Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde yarın okullar tatil edildi.

ARDA ARDA UYARILAR GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dün turuncu kodla fırtına alarmı verdiği Antalya, güne afet görüntüleriyle başladı. Gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kuvvetli sağanak ve dolu, kent genelinde birçok noktada sel, su baskını ve taşkınlara neden oldu. Antalya Valiliği bünyesindeki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Afet Koordinasyon Merkezi oluşturuldu. Valilik bugün olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edildiği kent merkezinde, selden zarar gören okullar derse yeniden hazırlanamayacağı için Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı'nda eğitime verilen aranın devam edeceğini açıkladı. 

ALT GEÇİTLERİ, AVM’LERİ SU BASTI

Şehir merkezindeki alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, göle dönen caddelerde çok sayıda araç mahsur kaldı, park halindeki araçlar yükselen suyun içinde sürüklendi. Muratpaşa’da yağmur sularının dolması sonucu çok sayıda aracın mahsur kaldığı Şarampol alt geçidi araç trafiğine kapatıldı. Şiddetli yağışın etkili olduğu 5 merkez ilçe Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu’da okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Şehir merkezindeki bazı alışveriş merkezleri de su baskını nedeniyle kapatıldı.

OKUL, KREŞ VE BAKIM EVLERİ TATİL

112 Acil Çağrı Merkezi'nde İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu başkanlığında bir afet toplantısı yapılacağını duyuran Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden olumsuz hava şartları, sel ve taşkın nedeniyle; 5 merkez ilçemizde eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince bugün eğitime ara verilmiştir. Antalya merkez ilçelerinde hizmet veren kreş ve gündüz bakım evleri olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün süreyle tatil edilmiştir. Olumsuz hava koşulları sebebiyle, okullarımız eğitime hazır olamayacağından yarın da Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde eğitime ara verilmiştir” denildi.

ARAÇLAR YOLDA KALDI, ULAŞIM KİTLENDİ

Okulların bugün ve yarın tatil edildiği, etkinlik ve programların ertelendiği kent merkezinde kamu kurumları ise tatil edilmedi. Kentte, sabah saatlerinde merkezi bulvar ve caddelerde ulaşım felç oldu. Yapılan resmi duyuruda, “Olumsuz hava şartları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır. Ayrıca İkinci bir duyuruya kadar motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecektir" uyarısı yapıldı.

BÖCEK’TEN ‘DIŞARI ÇIKMAYIN’ UYARISI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şiddetli yağış ve fırtınanın kentte sebep olduğu hasarla ilgili yaptığı açıklamada, “Dün akşam 20.30 sıralarında başlayan ve şiddetini attıran bugüne kadar görülmemiş bir yağmur gördük. Metrekareye 300 kilogram yağmur düştü. Bin 450 personelimiz sahada görev yapıyor. 290 aracımız ile beraber müdahale ediyoruz. 900 üzerinde araçta mahsur kalan vatandaşımızı tahliye ettik. Tüm kurumlarla iş birliği içerisindeyiz. Ben de yakinen takip ediyorum. Gece gündüz demeden görevimizin başındayız. Gereğini yapacağız, tüm vatandaşlarımızı geçmiş olsun. Acil işi olmayan vatandaşlarımız evlerinden çıkmasın” dedi.

UYSAL: ‘GÜVENLİ ALANLARDA KALIN’

Antalya’da gece saatlerinde başlayan, sel ve su baskınlarına neden olan afette, acil tahliye ihtiyacına ilişkin 300’den fazla ihbar aldıklarını, yardım çağrılarına 10 ayrı ekip ve 5 kepçeyle müdahale ettiklerini söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da mecburi haller dışında güvenli alanlardan ayrılmama çağrısı yaptı. Uysal, Gebizli Mahallesi’nde tahliye çalışmalarını takip ederken yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ASAT yetkilileriyle beraber bütün birimlerimiz, gece saatlerinden itibaren sahada. Su baskını yaşanan ev ve iş yerlerinde mahsur kalan bölge sakinlerinin tahliyesi, su baskınlarından arındırmak gerekse mağdur durumda olan yurttaşlarımıza gıda temin etmek ve acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere yoğun bir çaba içindeyiz. Belediyemizin aşevinden gelen çorba, su baskınından etkilenen bölgelerde dağıtılıyor. Bütün insanlarımıza, şehrimize geçmiş olsun. Çok mecbur kalmadan güvenli alanlardan ayrılmamaya dikkat edelim.”

Detaylar Ekleniyor...

Yorumlar