Antalya'da yarası olan dilenciler topluma kazandırılıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da, vücudunda yaralar bulunan, madde bağımlısı dilencilerin ikna edilip sağlık kuruluşları aracılığıyla rehabilite edilerek topluma kazandırılması için çalışma başlatıldı.Antalya Büyükşehir Belediyesinden...

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da yarası olan dilenciler topluma kazandırılıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da, vücudunda yaralar bulunan, madde bağımlısı dilencilerin ikna edilip sağlık kuruluşları aracılığıyla rehabilite edilerek topluma kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yeşilay Derneği, İl Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, uzman ekiplerin takibi ile tespit edilen dilenciler, ikna edilerek tedavi altına alınıyor.

Antalya'da pek çok noktada rastlanan ve tedaviyi bugüne kadar reddeden ayağında yara bulunan Serhat Albayrak da Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı sivil ekiplerce uzun uğraşlar sonucu ikna edilerek, hastaneye sevk edildi.

Tedavi altına alınan Albayrak, yarasının iyileşmesinin ardından Yeşilay Derneğinin de desteğiyle uyuşturucu madde tedavisine başlayacak. Ardından spor ve sanatla buluşturularak, istihdam edilmesi ve topluma kazandırılması sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, madde bağımlılığı ile mücadelenin herkesin ortak görevi olduğunu belirtti.

Türel, şunları kaydetti:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak toplumumuzun kanayan yarası olan madde bağımlılarının tedavileri ve sosyalleşmeleri için her zaman elimizden gelen desteği sunmaya gayret gösteriyoruz. Çünkü biliyoruz ki madde bağımlılığının yol açtığı bireysel sorunlar, sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir. Bağımlı bireyleri yeniden topluma kazandırmak, gençlerimizi ise madde bağımlılığı, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için çeşitli sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek."

Yorumlar