"Antalya'da turizm sektörü büyümeye devam edecek"

- Antalya Valisi Karaloğlu: "Gelen turist sayısı bakımından geçen yıla göre yüzde 54'lük bir artış olduğunu görüyoruz. Antalya'da turizm sektörü büyümeye devam edecek"

Google Haberlere Abone ol
"Antalya'da turizm sektörü büyümeye devam edecek"

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, gelen turist sayısı bakımından geçen yıla göre yüzde 54'lük bir artış olan Antalya'da turizm sektörünün büyümeye devam edeceğini bildirdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Antalya Tanıtım Projesi kapsamında Ukrayna'dan gelen 13 gazeteci, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Ardından Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden gazeteciler, Antalya'daki turizm faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Münir Karaloğlu, Antalya'nın plajlarının temiz ve mavi bayraklı olduğunu söyledi.

Antalya'nın bütün hedef pazarlarında sürekli tanıtım yapan bir destinasyon olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, tanıtım yaparken her türlü mecrayı kullandıklarını anlattı.

Vali Karaloğlu, kenti yılda 20 milyon yerli ve yabancının ziyaret ettiğini, turizmin de her geçen gün geliştiğini belirterek, şöyle devam etti:

" Turizm anlamında tanıtım için ciddi kaynaklar ayırdık. 2010'dan 2016'ya kadar turizm sektöründe istikrarlı bir büyüme vardı. Sadece geçen yıl Türkiye için değil dünya için de zor bir yıldı. 15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişimi oldu. Çevremizde yaşanan sorunlardan geçen sene çok iç açıcı bir yıl değildi. 2017, geçen sene kaybettiklerimizi geri aldığımız bir yıl oluyor. Gelen turist sayısı bakımından geçen yıla göre yüzde 54'lük bir artış olduğunu görüyoruz. Antalya'da turizm sektörü büyümeye devam edecek. Mevcut turizm altyapısı, tesislerin kalitesi, turizm sektöründeki yetişmiş insan gücü ve fiyat hizmet kalitesi bakımından Antalya ile yarışabilecek dünyada çok fazla destinasyon yok."

Antalya'nın sadece turizmin değil aynı zamanda Türkiye'nin en büyük tarımsal üretim merkezlerinden olduğuna da dikkati çeken Karaloğlu, örtü altı seracılıkta Türkiye'de 1 numara olduğunu, kentte yılda 6 milyon ton sebze üretildiği bilgisini verdi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecine yönelik bir soru üzerine de Münir Karaloğlu, "Türkiye, AB'ye tam üyelik müzakeresi yürüten bir ülke. Maalesef müzakereler uzadıkça, bütün Türkiye'de de bir yorgunluk var. Türkiye'nin nihai hedefi AB'ye tam üye olmaktır, bunun için yıllardır mücadele veriyor." dedi.

Karaloğlu, ziyarette, Ukraynalı gazetecilere "Sualtı Cenneti Antalya" adlı kitap ile lokum hediye etti.

Yorumlar