Antalya'da, akıma kapılan kurbanlıkların telef olması

- Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş: - "Olayda şirketimizin herhangi bir kusur ve ihmali bulunmamaktadır. Aksine şirketimizden habersiz ve güvensiz yollarla neden aydınlatma çalışmaları yapıldığının sorgulanması gerekmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da, akıma kapılan kurbanlıkların telef olması

ANTALYA (AA) - Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş, Muratpaşa ilçesinde elektrik akımına kapılan 60'a yakın kurbanlığın telef olmasında şirketlerinin ihmalinin bulunmadığını bildirdi.

AEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan "Antalya'da elektrik akımı kurbanlıkları telef etti" konulu haberlere istinaden basın açıklamasının yapılması gereği oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, çağrı merkezlerine 8 Eylül 2016 akşamı saat 22.13'te gelen kaçak ihbarı üzerine, en yakın noktada bulunan saha ekibinin yaklaşık 15 dakika içerisinde Kızılarık Mahallesi'nde hayvanların telef olduğu bölgeye ulaşarak, gerekli müdahaleleri yaptığı vurgulandı.

"Olay yerinde yapılan incelemede, şirkete ait A tipi demir direğe aydınlatma amacıyla şirketin bilgisi dışında 3 adet projektör bağlandığı, bu projektörlerin balastının metal gövdeye kaçak verdiği tespit edilmiştir." ifadelerine yer verilen açıklamada, elektrik direğinin de metal olması nedeniyle, kurbanlıkların bulunduğu alanı çevreleyen ve güvenliksiz bir şekilde direğe irtibatlandırılan metal çite elektrik akımı geldiği kaydedildi.

Şirketin aydınlatma amaçlı projektör satın alınmadığı ve böyle bir sistemi kullanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olayda şirketimizin herhangi bir kusur ve ihmali bulunmamakta, aksine şirketimizden habersiz ve güvensiz yollarla neden aydınlatma çalışmaları yapıldığının sorgulanması gerekmektedir. Haberde belirtilen, 'Defalarca kaçak var ihbarında bulunmamıza rağmen, kimse ilgilenmedi' konusunda ise yapılan araştırmada, Alo 186 çağrı merkezimize ve kurumsal e-posta adresimize, olay yaşandıktan sonra ihbar geldiği anlaşılmıştır. AEDAŞ olarak olayda zarar gören tüm taraflara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu elim olay vasıtasıyla şirketimizden habersiz, şirketimize ait direklere müdahale edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak ister, bu tarz yasa dışı bağlantıların tespiti durumunda Alo 186 çağrı merkezimize ihbarda bulunulmasını kamuoyundan önemle rica ederiz."

Yorumlar