Antalya'da 16. Üroonkoloji Kongresi Başladı: Ürolojik Kanserlerin Tüm Yönleri Ele Alınıyor

Türk Üroonkoloji Derneği tarafından düzenlenen 16. Üroonkoloji Kongresi, Antalya'da başladı. Kongrede, ürolojik kanserler ve erken teşhisin önemi gibi konular ele alınıyor. Kongre, Prof. Dr. Güven Aslan ve Prof. Dr. Levent Türkeri gibi alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşiyor.

Google Haberlere Abone ol
Ürolojik Kanserlerin Tüm Yönleri Ele Alınıyor

Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde başlayan 16. Üroonkoloji Kongresi, Türk Üroonkoloji Derneği'nin düzenlemesiyle ürolojik kanserlerin tüm yönlerini tartışmak üzere bir araya getirdi. Kongrenin başkanı Prof. Dr. Güven Aslan, kongrede ele alınan konular hakkında bilgi verdi.

PROSTAT KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Bilimsel kurul başkanı Prof. Dr. Levent Türkeri, prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu vurguladı. Erken teşhisin önemine dikkat çekerek, kadınlarda görülen meme kanserinde saptanan bazı genlerin prostat kanseri için de geçerli olduğunu belirtti.

AİLE ÖYKÜSÜNÜN ÖNEMİ VE GENETİK BAĞLANTILAR

Prof. Dr. Levent Türkeri, ailede kanser öyküsünün sonraki kuşaklarda aynı hastalıkların ortaya çıkma riskini artırdığını ifade etti. Türkeri, "Aile öyküsü olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini, meme kanseri öyküsü olan ailelerde erkek bireylerin prostat kanseri riskinin arttığını" vurguladı.

"MUCİZE BESİN" YANILGISINA KARŞI UYARI

Türk Üroonkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. İlker Tinay, kanser hastalarına yönelik "mucize" olarak sunulan gıda ürünlerinin aslında kanseri tedavi etmediğini ve önlemediğini belirtti. Tinay, hastaların bu tür yanıltıcı bilgilere itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

DERNEK YÖNETİCİLERİNİN KATILIMI İLE ZENGİNLEŞEN KONGRE

Basın toplantısına, Türk Üroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erman da katıldı. Kongre, 12 Kasım'da sona erecek ve alanında uzman pek çok ismin katılımıyla ürolojik kanserler üzerine değerli bilgiler sunulacak.

Yorumlar