Antalya'da yarın 12 Aralık 2019 Perşembe okullar tatil mi?

Antalya'da yarın 12 Aralık 2019 Perşembe okullar tatil mi? sorusunun yanıtı öğrenciler tarafından araştırılmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da yarın 12 Aralık 2019 Perşembe okullar tatil mi?

Antalya'da bugün saat 18.00 itibariyle yarın sabah 08.00'e kadar yoğun yağış beklendiği açıklandı.

Meteorolojinin Antalya için ilk defa kırmızı uyarı yayınlamasının ardından yarın kentte okulların ve dairelerin tatil edilip edilmeyeceği merak edilmeye başlandı. Peki, Antalya'da yarın 12 Aralık 2019 Perşembe okullar tatil mi? 

Konuyla ilgi Antalya Valisi Münir Karaloğlu'ndan açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de ilk defa kırmızı uyarı yayınladığının altını çizen Vali Karaloğlu, uyarıda 24 saat içinde bölgede 100 ile 250 kilogram arasında yağış düşeceğini söyledi. 

Meteoroloji tarafından yayılanan uyarının renk tonunun kırmızı olduğunu hatırlayan Karaloğlu, "Kırmızı ne anlama geliyor? Meteoroloji'nin dört ayrı rengi var; yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı. Bazen doğa olayları karşısında gücünüz yetmez ama zararları azaltabilirsiniz. İşte bu tür tedbirler alabilmemiz için Meteoroloji renkli uyarı sistemine geçti. Ve ilk defa Antalya'ya kırmızı uyarı vermiş oldu." dedi.

YAĞIŞ BUGÜN BAŞLAYACAK

Meteoroloji tarafından açıklanan yağışın henüz Antalya ve çevresine düşmediğini belirten Karaloğlu, Meteoroloji tarafından yapılan uayrıya göre, beklenen yağışın bugün saat 18.00'den sonra başlayacağını ve esas yağışın gece saatlerinde geleceğini vurguladı. Yağışın sabah 08.00' e kadar şiddetli bir şekilde devam edeceğini kaydeden Karaloğlu, "Şu anda verilen kırmızı alarmın sonuçları doğmuş değil." dedi.

Karaloğlu, bugün 18,00 ile sabah 08,00 arasında yağış miktarının artacağını beklediklerini ve büyükşehir belediyesi ile diğer kamu kuruluşlarının teyakkuz halinde olacağını söyledi. Vali Karaloğlu, "Biz dün ne yaptık? Meteoroloji Bölge Müdürümüz bizi aradıktan sonra, biz bu binada vali yardımcımızın başkanlığında hem büyükşehir belediyemiz, hem uyarının içinde kalan 7 ilçe belediyemizden görevliler, hem kara yollarımız, DSİ'miz ile bir kriz merkezi oluşturduk. Olayı yakından takip ediyoruz. Bu gece de bu takibimiz devam edecek. Ümit ediyoruz ki bir sorun yaşamadan bu süreci tamamlayalım." ifadelerini kullandı.

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Yoğun yağışların beklendiği Antalya için Meteoroloji Genel Müdürlüğü kırmızı uyarı vermişti. Uyarının ardından kentteki okulların yarın tatil olup olmayacağı öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili konuşan Vali, "Ben Rizeliyim, her yağmur yağışında okulları tatil etsek Rize'de 300 gün yağmur yağıyor." dedi.

Her yağmur yağdığında okulları, daireleri tatil etme şansı olmadığını söyleyen Karaloğlu, "Bir risk oluşunca onu değerlendireceğiz." dedi.

Riske göre tedbir almak zorunda olduklarını belirten Vali, "Şu anda öyle bir durum söz konusu değil. Yarın da sekizden sonra yağışların hafifleyeceğini söylüyorlar. Yarın da çocuklar tatil beklemesin onun için söylüyorum bunları." dedi.

Vali Karaloğlu, öğrenciler için yarın okulların tatil olmayacağını bu açıklamasıyla belirtmiş oldu.

Yorumlar