Antalya ve sahil bölgelerinde salgın hastalık iddiası

- Vali Karaloğlu: - "Böyle bir durum Antalya'da söz konusu değil. Sadece birkaç münferit olay var" - "Antalya'da otel ve tesislerimizi ilgilendiren bir salgın durumu kesinlikle söz konusu değildir"

Google Haberlere Abone ol
Antalya ve sahil bölgelerinde salgın hastalık iddiası

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte ve sahil bölgelerinde bir salgın hastalığın söz konusu olmadığı bildirdi.

Karaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Koksaki" hastalığının viral bir durum olduğunu belirterek, rahatsızlığın, hastaların ülkelerinden getirdiği virüslerden kaynaklandığını vurguladı.

"Koksaki"nin, çiçek hastalığının türevi olarak bilindiğini aktaran Karaloğlu, Türkiye'nin, çiçek hastalığını yıllar önce ortadan kaldırdığını, yaşananların münferit olaylar olduğunu ifade etti.

Vali Karaloğlu. Antalya'nın 1 milyon yatak kapasitesine sahip bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Böyle bir salgın durumu olsa binlerce insanın sağlık kuruluşlarına müracaat etmesi gerekiyor. Böyle bir durum Antalya'da söz konusu değil. Sadece birkaç münferit olay var. Sağlık kuruluşlarımızın otellerimizde yaptığı çalışmalar neticesinde, daha çok misafirlerimizin kendi ülkelerinden ya da gelirken uçakta veya havalimanından getirdiği viral bir olay. Antalya'da otel ve tesislerimizi ilgilendiren bir salgın durumu kesinlikle söz konusu değildir."

Yorumlar