"Antalya Seni Bekliyor" turizm kampanyası başladı

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Bu yıl yabancı turist sayısında yüzde 30 artış bekleniyor" - "Erken rezervasyonumuzu, turizm kültürümüzün içine yerleştirmeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
"Antalya Seni Bekliyor" turizm kampanyası başladı

İSTANBUL (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in öncülüğünde iç turizmi canlandırmak amacıyla erken rezervasyonu yaygınlaştırmaya yönelik "Antalya Seni Bekliyor" başlıklı turizm kampanyası başlatıldı.

Kampanyanın protokolü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve tur operatörleri arasında Çırağan Palace Kempinski Balo Salonu'nda düzenlenen törende imzalandı.

Menderes Türel, konuşmasında, 2018 yılına "Antalya Seni Bekliyor" turizm kampanyasıyla adım attıklarını ifade ederek, "Bu kampanya sadece turizm meselesi değil, Antalya'nın yeni atılım dönemini başlatıyoruz .Türkiye Cumhuriyeti en güçlü dönemlerinden birini yaşıyor. 2016 duraklama dönemiydi, 2017 toparlama dönemi oldu, 2018 atılım döneminde koşmaya başlıyoruz." dedi.

Erken rezervasyonu turizm kültürünün içine yerleştirmek gerektiğini belirten Türel, vatandaşların tatil programlarını aralık, ocak, şubat aylarında yapabileceğini dile getirdi.

Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle Antalya'da altyapı tesislerinin düzeltildiğini kaydederek, "2016'da Rusya krizine karşı farklı bir seferberlik başlattık, birçok Avrupa ülkesine çok önemli ziyaretler yaptık. Bu temaslar sonucunda toparlanma sezonuna girdik. Bu yıl yabancı turist sayısında yüzde 30 artış bekleniyor. Bu yıl 20 milyon turizm hareketi yaşanacak. Hedefimiz dünya çapında yankı uyandıracak hizmetler vermek. Kampanyamızın hedefi sadece yabancı turistler değil, kampanyamız yerli turistlere de yönelik." diye konuştu.

- "Yüzde 50'lere varan indirim"

Antalya'da başlattıkları erken rezervasyon seferberliği kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Eskişehir, Çorum, Denizli, Edirne, Hatay, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon'da açık hava mecralarında tanıtım yapacaklarını belirten Türel, şu bilgileri verdi:

"www.antalyasenibekliyor.com sitesi aracılığıyla erken rezervasyondan yararlanmak isteyen herkesin, hızlı bir şekilde iş birliği içerisinde olduğumuz tur operatörleriyle bağlantı kurmalarını sağlayacağız. Vatandaşlarımız siteye girip tatil organizasyonlarını bugünlerde yaparlarsa yüzde 50'lere varan erken rezervasyon indirimlerinden yararlanabilirler."

- "Yabancıya ucuz kendi vatandaşımıza pahalı algısı kırılacak"

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı da ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin bu tür bir proje için bir araya geldiğine işaret ederek, "40 milyona yakın vatandaşımız tatil yapma imkanı bulacak. Projemiz 16'ya aşkın ilde hayata geçecek. Yabancıya ucuz kendi vatandaşımıza pahalı algısı kırılacak." şeklinde konuştu.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise dünyada tatil kültürü olan ülkelerin en önemli özelliklerinin erken rezervasyon olduğunu vurgulayarak, gelecek yıl 6 milyon vatandaşın erken rezervasyondan yararlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Yorumlar