Annesini baltayla öldüren sanığın yargılandığı dava

- İzmir'in Konak ilçesinde annesini baltayla öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Annesini baltayla öldüren sanığın yargılandığı dava

İZMİR (AA) - İzmir'in Konak ilçesinde annesini baltayla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanık, hakim karşısına çıktı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sertan Topuzoğlu ve avukatı ile sanığın babası Serhat Topuzoğlu katıldı.

Sanık Topuzoğlu, dil eğitimi için gittiği ABD'deki bir hastanede psikolojik rahatsızlığından altı gün hastanede tedavi gördüğünü savundu.

Türkiye'ye dönmesinin ardından kendisini iyi hissettiğinden başkaca bir tedavi görmediğini ama rahatsızlığı nedeniyle rapor alarak askerlik vazifesini yerine getirmediğini ifade eden Topuzoğlu, tek başına yaşadığı evde annesinin kendisini zaman zaman ziyarete geldiğini söyledi.

Topuzoğlu, olay günü de evde bulunan annesinin mutfakta yemek yaptığını, bir anda mutfakta yemek yapan annesinin öldürülmesi gerektiğini düşündüğünü dile getirerek, "Bana öyle söylüyorlardı. Annemle aramızda hiçbir konuşma olmadan baltayla kafasına vurdum. Kaç defa vurduğumu inanın hatırlamıyorum." dedi.

Sanığın babası Serhat Topuzoğlu da oğlunda 15 yaşından itibaren psikolojik rahatsızlıklar baş göstermeye başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Bize hiçbir zararı yoktu. Annesine daha önce bir kez şiddet uygulamıştı. Genelde eşyalardan hıncını çıkarıyordu. Bir süre Manisa Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördü. Oğlum annesini kendi iradesi ile öldürmüş olamaz, hastalığı nedeniyle öldürdü. Oğlumdan şikayetçi değilim.''

Mahkeme heyeti, sanığın Adli Tıp Kurumu Başkanlığına sevk edilmesi ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesinde İnönü Caddesi'nde yaşayan Sertan Topuzoğlu (23), 27 Ağustos 2017'de annesi Serap Topuzoğlu'nu (51) baltayla yaraladıktan sonra olay yerinden kaçmıştı.

Eşinden haber alamayan Serhat Topuzoğlu eve geldiğinde eşini yerde hareketsiz yatar halde görünce durumu sağlık ekiplerine bildirmiş, olay yerine gelen ekipler, Serap Topuzoğlu'nun hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Polis ekiplerince yakalanan Sertan Topuzoğlu, daha sonra tutuklanmıştı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Topuzoğlu hakkında, "Üstsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Yorumlar