Annesi karşı çıktı, şimdi Dünya Şampiyonu

Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda altın madalya kazanan Tuğrulhan: "Annemin tüm karşı çıkmalarına rağmen ağabeyimle birlikte boksa başladık. Şimdi iyi ki baba sözü dinlemişim diyorum"

Google Haberlere Abone ol
Annesi karşı çıktı, şimdi Dünya Şampiyonu

Annesinin boks yapmasını istememesine karşın babasının desteğini alarak gençler dünya şampiyonu olan Tuğrulhan Erdemir, "Şimdi iyi ki baba sözü dinlemişim diyorum." dedi.

Rusya'nın Saint Petersburg kentinde organize edilen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda altın madalya kazanan Tuğrulhan, AA muhabirine, spora başlaması, elde ettiği başarılar ve hedeflerini anlattı.

Babasının yönlendirmesiyle boksla 7 yaşındayken tanıştığını belirten milli sporcu, "Annemin tüm karşı çıkmalarına rağmen ağabeyimle birlikte boksa başladık. Şimdi iyi ki baba sözü dinlemişim diyorum." ifadelerini kullandı.

Salona ilk gittiği gün ağabeyiyle birlikte bir köşeye çekilerek antrenman yapan sporcuları izlediğini vurgulayan Tuğrulhan, "Üç ay elime eldiven bile giymedim. Bir gün babam, antrenörüm Vedat Demirkol'a 'artık bir dövüştür de neler yapabiliyor görelim' dedi. Ringe ilk çıktığımda rakibimin burnunu kanatmıştım. Şimdi komik gelse de o gün çok sevinmiştim." diye konuştu.

Annesinin, kazandığı her şampiyonluk sonrasında kendisine boksu bırakması yönünde telkinde bulunduğunu dile getiren Tuğrulhan, şunları söyledi:

"Annem bana kıyamıyor ve boksu bırakmamı istiyordu ancak ben bu yola baş koymuştum. Eldivenin kokusunu almadan yapamam. Aradan geçen zaman, annemin de alışmasını sağladı. Belki hala maçlarımı izlemeye dayanamıyor ama desteğini her zaman hissediyorum."

KAYBETTİĞİ FİNAL ŞAMPİYONLUK YOLUNU AÇTI

Katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda finalde rakibine 1-0 kaybettiğini anlatan milli boksör, bu karşılaşmanın kariyerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Kaybetmesinden çok 1-0 yenildiği için çok üzüldüğünü dile getiren Tuğrulhan, "O anı hiç unutmadım ve kendime hep şampiyon olacağıma dair söz verdim. Çok azmettim, çok çalıştım. Sonunda dünya şampiyonu olmayı başardım." diye konuştu.

Geçen sene Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda da altın madalya kazandığını hatırlatan Tuğrulhan, şöyle devam etti:

"Elde ettiğim başarılar beni şımartmadı, zaten böyle yapıda biri değilim. Zirveye çıkmak çok güzel ama dünya şampiyonu olunca kendimi nasıl zirvede tutabilirim onun yolunu aradım. Bunu başarmak da çok çalışmaktan geçiyordu, ben de öyle yaptım. Rusya'da ev sahibi ülkeden sporcuyu yenerek altın madalya kazanmak ayrı bir mutluluk oldu. Rus taraftarlar önünde kazanmak ve İstiklal Marşımızı okutmak, tarif edilebilir bir duygu değil."

SPOR SAYESİNDE KÖTÜ ARKADAŞLARINDAN KURTULDU

Tuğrulhan Erdemir, sporun hayatına büyük katkılar yaptığına değinerek, kötü arkadaş çevresinden kurtulmanın ise en büyük kazancı olduğunu belirtti.

Çocukluk döneminde sokakta oynarken ister istemez kötü niyetli insanlarla da karşılaşılabildiğini vurgulayan milli boksör, "Babam yeri geliyor beni evden çıkarmıyor, sadece salona gitmeme izin veriyordu. Boks sayesinde kötü arkadaşlarımdan uzaklaştım. Büyüdükçe ve aklım başıma geldikçe daha doğru arkadaşlıklar edindim. Boks hayatımın en önemli noktası. Zaten bokstan başka bir spor sevmiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

HEDEF TOKYO'DA ALTIN

Milli sporcu, destekleri nedeniyle Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında gelecek yıllarda da kürsünün en üst basamağında yer almak için çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini ifade eden Tuğrulhan Erdemir, şunları kaydetti:

"Katıldığım tüm organizasyonlarda şampiyon olmak istiyorum. Özellikle uluslararası arenada bayrağımızı hep en üste çıkarmanın hayallerini kuruyorum. En büyük hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları. Tokyo'da organize edilecek oyunlarda altın madalyayı ülkeme getirmek en büyük hedefim olacak."

Yorumlar