Annelerin kararlılığı HDP'ye kepenk indirtti

Geçtiğimiz 3 Eylül tarihinden bu yanan HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bekleyen annelerin kararlılığı HDP'ye kepenk indirtti. HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 64 gündür bekleyen 55 aile çocuklarının kendilerine geri verilmesini istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Annelerin kararlılığı HDP'ye kepenk indirtti

Diyarbakır'da oğlunun HDP tarafından kaçırıldığını iddia eden Hacire Akar, 21 Ağustos 2019 tarihinde HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Oturma eylemenin 3. gününde ortaya çıkan Mustafa Akar, çıkarıldığı mahkeme tarafından ev hapsi ile cezalandırılmıştı. Evladına kavuşan Hacire Akar, daha sonra oturma eylemine son vermiş ve çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen diğer annelere oturma eylemi çağrısında bulunmuştu.

Anne Hacire Akar'ın çağrısının ardından 3 Eylül tarihinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanmaya başlayan ailelerin bekleyişinde 64. güne ulaşıldı.

HDP KAPIYA KİLİT VURDU

55 ailenin katılımıyla Diyarbakır'da devam eden eylemlerin 64. gününde tekrar HDP İl Başkanlığı önüne gelen aileler HDP'nin kapılara kilit vurduğunu öğrendi. Duruma tepki gösteren aileler eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Diyarbakır'daki eylemlere Mardin'in Derik ilçesinden gelerek katılan Şeyhmus Kaya, kardeşinin düğününe gittikten sonra Muş'tan dönen polis memuru olan oğlu Vedat Kaya'nın Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını söyledi. 5 Eylül tarihinden bu yanan eylemlere katılan Kaya, oğlunun geri getirilmesini istiyor.

HDP'nin il binasını kullanmama kararını değerlendiren Şeyhmus Kaya, "Bunlar buradan kaçınca peşlerini bırakacağımızı mı zannediyorlar? Onların yakasını bırakmayacağız. Bu çocuklar gelmeden, bunların yakasını bırakmıyoruz. Bunların kurtuluşu yok artık. Ölünceye kadar biz buradayız. Bunu bilsinler. Bunların yanına kar kalmayacak. Bu gelen ailelerin ahı, yanlarında kalmayacak. Sonuna kadar takip edeceğiz. Yakalarını bırakamayacağız, diğer binalara da gideceğiz" diye konuştu.

Yorumlar