Anneler kursta çocuklar kreşte

- Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, belediye bünyesinde açılan kurslara devam eden dezavantajlı kadınların çocukları için kreş açtı

Google Haberlere Abone ol
Anneler kursta çocuklar kreşte

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesinin Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığınca, belediye bünyesinde açılan kurslara devam eden dezavantajlı kursiyer kadınların çocukları için kreş açıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, belediyenin imkanlarını dezavantajlı kadınlar ve çocuklar için kullandıklarını belirtti.

Dezavantajlı gruplara öncelik verdiklerini aktaran Yaman, "Görevi aldığımız ilk günden itibaren imkanlarımızı dezavantajlı kadın ve çocuklar kullanacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda dezavantajlı kadınlarımız için okuma yazma, gastronomi, dikiş nakış gibi meslek edinme kursları açtık ve açmaya devam edeceğiz." dedi.

Kursiyerlerin çocukları için kreş hizmete soktuklarını ifade eden Yaman, kadınların kurslarda eğitimlerine devam ederken akıllarının çocuklarında kalmaması için iki kreşi hizmete soktuklarını bildirdi.

Kursiyerlerin çocuklarını emin ellere bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Yaman, "Kreşimizde, çocuklarımıza annelerinin sıcaklığında bir eğitim veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kreş öğretmeni Sabiha Tokar da kreşin ücretsiz olduğunu belirterek, "Kurslara devam eden kadınlar hem meslek ediniyorlar hem de üretime katkı sağlıyorlar. Biz de çocuklarına bakıyoruz ve verdiğimiz eğitimlerle onları topluma hazırlıyoruz." dedi.

Açılan kurslarda eğitim alarak meslek edindiğini anlatan Uygur, çocuğunu gönül rahatlığıyla kreşe bıraktığını ifade etti.

Çocuklarını sabah saat 08.00'de kreşe bırakan kursiyer kadınlar, 17.00'de alabiliyorlar.

Yorumlar