Anneler Günü'nü oryantiring yaparak kutladılar

ANKARA (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu Ankara İl Temsilciliği ile Bilkent Üniversitesi, ortaklaşa düzenledikleri yarışlarla Anneler Günü'nü kutladı....

Google Haberlere Abone ol
Anneler Günü'nü oryantiring yaparak kutladılar

ANKARA (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu Ankara İl Temsilciliği ile Bilkent Üniversitesi, ortaklaşa düzenledikleri yarışlarla Anneler Günü'nü kutladı.

Bilkent Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde organize edilen yarışta, anneler, çocuklarıyla birlikte oryantiring yapmanın keyfini yaşadı. Yirmi kulüpten sporcuların katıldığı yarışlarda, 254 anne ve çocuğu birlikte oryantiring yaparak Anneler Günü'ne bir başka özel anlam kattı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Nazım Altun'un eşi hemşire Şöhret Altun da 3,5 aylık çocuğuyla birlikte yarışlar sırasında olası sakatlanmalara karşı ambulansta bekledi.

Aynı zamanda oryantiring hakemliği ve antrenörlüğü yapan hemşire Şöhret Altun, eşiyle evlendikten sonra oryantiringle tanıştığını belirterek, aktif sporculuk yapamadığı için bu sporun diğer taraflarına yönlendiğini söyledi.

Eşini spordan vazgeçiremediği için aile hayatlarını oryantiringle birleştirdiklerini belirten Şöhret Altun, "İki yaşında kızım, 3,5 aylık da oğlum var. Aktif sporculuğu yapamadığım için hakemlik ve antrenörlük yapıyorum. Eşim astsubay, şark hizmetini tamamladı. Artık bu yıl aktif olarak spor ve aile hayatını bir araya getirdik." dedi.

Beş yıl çocuk lösemi bölümünde hemşirelik yaptığını vurgulayan Altun, "O zaman çok daha farklıydı. Geçen ay özellikle kanserli hastalar için koştuk. Sağlıkçı anneler bu konuda sanırım biraz daha paranoyak oluyor. Kızımızı, yavaş yavaş babasıyla birlikte koşmaya başlattık. Tam bir erkek çocuğu gibi kızımız var. Onu çekirdekten sporcu yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Yorumlar