Anneannesini döverek öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı dava

- İzmir'de anneannesini döverek öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanık hakim karşısına çıktı

Google Haberlere Abone ol
Anneannesini döverek öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı dava

İZMİR (AA) - İzmir'in Karabağlar ilçesinde anneannesi Makbule Öntaş'ı döverek öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık O.K.K, taraf avukatları ve öldürülen kadının yakınları katıldı.

Sanık O.K.K, olayın yaşandığı gün uyuşturucu aldığını, gittiği yemekte de alkol kullandığını ve anneannesini nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını iddia etti.

Babası yurt dışında olduğundan annesiyle, anneannesinin evinde kaldığın anlatan O.K.K, 18 yıl yaşadığı Almanya'da tedavi gördüğünü belirterek, "Eve nasıl geldim bilmiyorum. Kapıyı açıp içeri girdim. Daha sonra olup bitenleri, anneannemin boğazını sıkıp ona vurduğumu da hatırlamıyorum. Buradan çıkıp babaannemin evine gittim. Onunla biraz dertleştim. Sonrada polisler gelip beni evden aldı. Psikolojik rahatsızlığım var. Sosyal kişilik bozukluğu, stres tedavisi ve benzer rahatsızlıklar için Almanya'da sürekli terapiye gidiyordum. Ancak Türkiye'de buna devam etmedim." beyanında bulundu.

Öldürülen kadının çocukları, sanıktan şikayetçi olduklarını mahkeme heyetine iletti.

Mahkeme, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine gönderilmesine ve tutuklululuğun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 6 Mart'ta 79 yaşındaki anneannesi Makbule Öntaş'ı döverek öldürdüğü gerekçesiyle O.K.K. tutuklanmıştı.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede O.K.K. hakkında "Kendini savunmayacak yakın akrabayı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Yorumlar