Anne ayının saldırısından yavruları sayesinde kurtuldu

- Ayının saldırısına uğrayan Yılmaz: - "Bir metre önümde aniden bana saldırdı. Pençelerini attığı her yeri kopardı. Ben de mücadele ettim, boğazını sıktım, kollarıma saldırdı. Ayının yavruları kaçınca o da beni bıraktı, kaçtı"

Google Haberlere Abone ol
Anne ayının saldırısından yavruları sayesinde kurtuldu

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde anne ayının saldırısına uğrayan kişi, hayvanın yanından ayrılan yavrularının peşinden gitmesi sayesinde yaralı kurtuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Yayıklı köyünde yaşayan Cavit Yılmaz (59), sabah saatlerinde tarlasına giderek ekinlerini kontrol etmek istedi.

Tarlada yürürken boz ayı ve iki yavrusuyla karşılaşan Yılmaz, saldırıya uğradı. Bir süre anne ayıyla mücadele eden Yılmaz, hayvanın yanından uzaklaşan yavrularının peşinden gitmesi sayesinde saldırıyı yaralı atlattı.

Cep telefonuyla yardım isteyen Yılmaz, köy sakinleri tarafından Kars Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Saldırıda kolu ve bacaklarından yaralanan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlada yatan ayı ailesiyle birden karşı karşıya kalınca anne ayının kendisine saldırdığını söyledi.

Ayı yavrularının tarladan kaçmasının hayatını kurtardığını belirten Yılmaz, olayı şöyle anlattı:

"Köyün yakınındaki tarlama bakmaya gittim. Tarlanın içinde yürürken ayı ve iki yavrusu, birden önüme çıktı. Bir metre önümde aniden bana saldırdı. Pençelerini attığı her yeri kopardı. Ben de mücadele ettim, boğazını sıktım, kollarıma saldırdı. Ayının yavruları kaçınca o da beni bıraktı, kaçtı. Boynunda tasması vardı, milli park alanınaki ayılardan biriydi. Cep telefonuyla çocukları aradım, onlar gelip beni aldı, hastaneye götürdüler. Şükür, durumum iyi."

Yorumlar