Ankastre cam ocak neden patlar?

Ankastre cam ocak neden patlar sorusunu soruyorsanız muhtemelen sizin de başınıza tahmin ettiğimiz durum gelmiş demektir. Son yıllarda artan ankastre ocak kullanımı beraberinde doğal olarak alışık olmadığımız yeni sorunlar da getirmiş oldu. Haliyle sorun yeni olunca da çözümü de pek bilen yok.

Google Haberlere Abone ol
Ankastre cam ocak neden patlar?

Cam ankastre patlaması konusu son yılların büyük sorunları haline gelmiş durumda. Eski tip ocakların yavaş yavaş yerini ankastre ocaklar alıyor. Ankastre ocakların da bir üst modelleri ise cam ankastre ocaklar oluyor. Ancak bu cam ankastre ocaklar beraberinde yeni sorunlar getiriyor. Mesela, yemek pişirirken bir anda mutfakta gümm şeklinde yüksek sesli bir patlama duyabilirsiniz. İşte gelen ses muhtemelen patlayan cam ankastre ocağınızdır. Peki ankastre cam ocak neden patlar, bu konuda bir çözüm bulan var mı?

CAM OCAK NEDEN PATLAR?

Cam ocakların patlamasındaki en büyük sebeplerden biri ısı dengesinin şaşmasıdır. Kullanıcı kaynaklı olmayan imalat hatasından kaynaklanan bu ısı dengesizliği, camda kırılma etkisine neden oluyor. 

Ankastre cam ocaklar genellikle 2 yıl garantili olur. Bu garanti süresi içerisinde patlayan ocakları genelde firmalar karşılıksız bir şekilde onarıyor. Ancak, iki yılı geçtikten sonra patlayan ankastre cam ocaklar maalesef yenileriyle değiştirilmiyor, yapımı için ek masraf isteniyor. 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar

AYDIN KARAGÖZOĞLU ARÇELİKTEN ANKASTRA ALDIM 3. YILINDA OCAĞIN CAMI PATLADI ARÇELİK ÜRÜNLERİNİ KİMSEYE TAVSİYE ETMİYORUM ÇOK KALİTESİZ ÜRÜN YAPIYORLAR .