Ankaralı çiftçilere 1 ton mazot desteği sözü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Ankaralı çiftçiye ihtiyacına göre 1 tona kadar mazot desteği verileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ankaralı çiftçilere 1 ton mazot desteği sözü

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, önemli bir ulaşım projesinin müjdesini verdi. Altınok, Çubuk ilçesine yapılacak metro projesinin ihalesinin 31 Mart'tan sonra başlayacağını duyurdu. Bu proje, Çubuk'un yanı sıra havaalanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne ulaşımı kolaylaştıracak.

ULAŞIM PROJELERİNDE YENİ ADIMLAR

Turgut Altınok, Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir dizi ziyaret ve toplantıların ardından, Çubuk'a yönelik ulaşım projeleri hakkında bilgi verdi. Altınok, "Çubuk metrosu, havaalanı metrosu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metromuzu Cumhurbaşkanı'mızla konuştuk, Ulaştırma Bakanı'mızla oturduk, projemiz hazır. İnşallah 31 Mart'tan sonra metromuzun ihalesine başlayıp Çubuk’a ulaşımı kolaylaştıracağız" ifadelerini kullandı.

ANKARA TARIMINI DESTEKLEME PLANLARI

Altınok ayrıca, Ankara'nın tarım potansiyelini artırma planlarından bahsetti. Ankara'yı bir tarım kenti yapmayı hedeflediklerini belirten Altınok, çiftçilere 500 litre ile 1 ton arasında mazot desteği sağlayacaklarını açıkladı. Bu destekle birlikte, Ankara'nın tarım üretimini artırması ve hem iç hem de dış pazarlara ürün satması hedefleniyor.

KÖYLERİN GELİŞTİRİLMESİ VE FUAR ALANI PROJELERİ

Altınok, Ankara'nın köylerinin geliştirilmesi ve Akyurt'taki fuar alanının tamamlanması projelerine de değindi. Ankara'nın köylerinin Avrupa köyleri standartlarında geliştirileceğini ve her köyde su, kanalizasyon gibi temel altyapı ihtiyaçlarının karşılanacağını vurguladı. Fuar alanı projesinin ise Çubuk'un ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ve diğer yerel yöneticiler, Altınok'un ziyaretinden ve Çubuk'a yönelik projelerden duydukları memnuniyeti ifade etti. Programda, yerel sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla yapılan buluşmaların yanı sıra, Altınok'a yerel ürünlerin yer aldığı bir hediye sepeti takdim edildi.

Turgut Altınok ve ekibinin Ankara için planladığı bu projeler, 31 Mart sonrasında hayata geçirilmeye başlanacak ve Ankara'nın ulaşım, tarım, altyapı ve ekonomi alanlarında önemli gelişmelere sahne olması bekleniyor.

Turgut Altınok

Yorumlar