Ankara'dan DHKP-C marşıyla başlayan CHP İstanbul'a Mehter Marşıyla vardı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, terör örgütü ile ilişkileri nedeniyle haklarında dava açılan Grup Yorum'la çıktığı Ankara'dan bugün vardığı İstanbul'a Mehter Marşı'yla giriş yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'dan DHKP-C marşıyla başlayan CHP İstanbul'a Mehter Marşıyla vardı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapse mahkum olan Milletvekili Enis Berberoğlu için Ankara'dan 15 Haziran'da başlayan yürüyüş 23'üncü gününe girdiği bugün İstanbul'a ulaştı. CHP korteji, Ankara'dan çıkarken DHKP-C'nin marşı olarak bilinen ve içinde "Vurun gardaşlar vurun yurdumuza faşisler dolmuş" ifadelerinin yer aldığı Gündoğru Marşı'yla yola koyulmuştu. Kortej, bugün İstanbul'a giriş yaparken ise Mehter Marşıları'nın Hücum Marşı bölümüyle karşılandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 14 Haziran'da Ankara'daki parti yönetimi toplantısında alınan kararla 15 Haziran'da başlayan yürüyüş bugün 23'üncü gününe girdi. CHP korteji yürüyüşün 23'üncü gününde İstanbul'a vardı. İstanbul sınırında karşılanan CHP kortejinde Mehter Marşı dikkat çekti. Mehter Marşlarının 'Hücum Marşı' bölümünü çalan bir takımla karşılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler şehre giriş yaptı. Yürüyüşte 'Mehter Marşı' ile karşılama yapılması akla partinin Ankara'dan çıktığı ilk günlerde korteje katılarak şarkı söyleyen Grup Yorum'u getirdi.

DHKP-C ile bağlantıları olduğu iddiasıyla haklarında devam eden davalar bulunan Grup Yorum'un üyelerinden biri, Ankara'dan çıkan kortejde Gündoğdu Marşı olarak bilinen ve içinde, "Vurun gardaşlar vurun, yurdumuza faşistler dolmuş" ifadelerinin yer aldığı şarkıyı söyledi. 

Kılıçdaroğlu, Güvenpark'tan başlattığı ve İstanbul'a kadar devam edeceğini açıkladığı yürüyüşün 23. gününe, konakladığı Kocaeli'nin Topçular mevkisinden başladı. İstanbul il sınırını geçtikten sonra mola verip saat 14.15'te yürüyüşüne tekrar başlayan Kılıçdaroğlu, bugünkü yürüyüşünü Tuzla İçmeler'de sonlandırdı. 

YÜRÜYÜŞTE GERGİNLİK

Öte yandan yürüşüyüşün bugünkü kısmında da gerginlik yaşandı. Gruptakiler araçtaki vatandaşa koşarak saldırmak isteyince araya polis girdi.

Kendisine eşlik eden vatandaşlarla birlikte yürüyen Kılıçdaroğlu, Tuzla Şifa Mahallesi’nde verilen yaklaşık 2 saatlik yemek ve ihtiyaç molasının ardından Tuzla Stadyumu’nun önüne geldi. Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde sürdürülen yürüyüşe sonunda bazı vatandaşlar da tepki gösterdi. Yoldan geçen bir araçta bulunan vatandaş ile yürüyüşe katılan grup arasında gerginlik çıktı. Gruptakiler araçtaki vatandaşa koşarak saldırmak isteyince araya polis girdi. Kısa süreli sözlü tartışmanın ardından gerginlik sona erdi.

Yürüyüşün yarın saat 09.00'dan itibaren devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar