Ankara'da sürpriz görüşme: Masada FETÖ vardı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson dün gece sürpriz bir şekilde Başbakan Yıldırım ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da sürpriz görüşme: Masada FETÖ vardı

ABD'de 20 Ocak'ta başlayan Donald Trump döneminin Türkiye'ye en üst düzey ziyareti bugün gerçekleşiyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, başkent Ankara'ya gece yarısı indi.

Tillerson'ın ilk randevusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'laydı ancak sürpriz bir şekilde Başbakanlık Konutu'na gitti ve Başbakan Binali Yıldırım'la bir araya geldi.

Görüşmede neler konuşuldu?

Başbakan Yıldırım, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabul etti. Kabulde, DEAŞ'ın Irak ve Suriye'den temizlenmesi için yürütülen çabalar ele alınırken, FETÖ'yle mücadele ve elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin atılması beklenen adımlar görüşüldü. İkili ve bölgesel konularda yürütülen işbirliğinin güçlendirilmesi üzerinde duruldu.

Yönetim değişikliği sonrasında, ülkemize ABD'den yapılan bu ilk resmi ziyarette, iki müttefik ülke arasındaki yoğun ikili temasların önümüzdeki dönemde de sürdürülmesi üzerinde mutabık kalındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek

Değişen programa göre, ikinci görüşme saat 11.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olacak. Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşıyla buluşacak ve iki bakan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

PYD plaketçisi danışman da Ankara’da

Barack Obama döneminde DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi olan ve Trump yönetiminde de geçici olarak bu görevini devam ettiren Brett McGurk da Tillerson ile birlikte Ankara’ya geldi. McGurk Türkiye’nin tepki gösterdiği bir isim.

Bunun nedeni ise McGurk’ün Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü PYD’nin Kobani’deki kamplarını ziyaret etmesi ve ziyaretlerden birisi sırasında PYD’li teröristlerden plaket alması.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, McGurk’un PYD’yi ziyaret etmesine sert tepki göstermiş ve o dönemki Obama yönetimine “Terör örgütleri ile NATO müttefiki arasında bir tercih yapması” çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar