Ankara'ya gelecek ABD'li yetkili belli oldu

ABD'den Türkiye'ye üst düzey bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilen ismin Dışişleri Bakanı Kerry olduğu ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Ankara'ya gelecek ABD'li yetkili belli oldu
Darbe girişiminden sonra Türkiye'ye gelerek başsağlığı dilememekle suçlanan ABD'den bir ismin geleceği ancak kim olduğunun belli olmadığı açıklanmıştı. Gelecek ismin Dışişleri Bakanı John Kerry olduğu öğrenildi. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ağustos sonunda Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi. ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ağustos sonuna doğru Türkiye'ye geliyor. Ziyaretin 21 Ağustos veya sonrası gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye, geçtiğimiz günlerde FETÖ elebaşı Gülen'in "acil yakalanması ve tutuklanması" taleplerini içeren dosyayı ABD'ye göndermişti.

DUNFORD ANKARAYI ZİYARET ETMİŞTİ

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un geçtiğimiz günlerde Ankara'ya yaptığı ziyarette, 15 Temmuz'daki menfur terörist darbe girişimini en güçlü şekilde kınadığını, bu ziyareti, ülkesinin Türk hükümeti ve milletiyle dayanışmasını göstermek amacıyla gerçekleştirdiğini, ABD'nin Türkiye'deki demokratik sisteme desteğinin tam olduğunu ve ABD makamlarının, Türk makamlarıyla işbirliğinin askeri alanda olduğu gibi diğer tüm alanlarda da devam edeceğini ifade ettiği belirtilmişti.

ABD YÖNETİMİ GEREKEN ADIMLARI ATACAKTIR

Dunford'un ziyareti sonrası Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada:  "Sayın Başbakanımız ayrıca, Suriye'deki duruma ilişkin olarak, başta PKK/PYD/YPG faaliyetleri olmak üzere, hassasiyetlerimizi bir kez daha ABD tarafının dikkatine getirmiştir. Sayın Başbakanımız Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ilişkilerin çerçevesinin, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrara yönelik risk ve tehditlerle mücadelede her türlü sınamayı aşacak güçlü bir iradeyi kapsadığına inandığımızı, ABD yönetiminin bu yönde gereken adımları atmakta tereddüt göstermemesini beklediğimizi de belirtmiştir." denmişti.

Yorumlar