Ankara Üniversitesi ile Kuzey Sınırı Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi ile Suudi Arabistan Kuzey Sınırı Üniversitesi arasında akademik iş birliği ve bilgi paylaşımı alanında anlaşma imzalandı.Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Ankara Üniversitesi ile Kuzey Sınırı Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi ile Suudi Arabistan Kuzey Sınırı Üniversitesi arasında akademik iş birliği ve bilgi paylaşımı alanında anlaşma imzalandı.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim el-Hireyci'nin ev sahipliğinde, Suudi Arabistan Kuzey Sınırı Üniversitesi Rektörü Said el-Ömer ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in katılımıyla iki üniversite arasında akademik iş birliği ve bilgi paylaşımı anlaşmasına imza atıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, imza törenindeki konuşmasında, söz konusu anlaşmanın önemine değinerek, Kuzey Sınır Üniversitesi ile Arap dili edebiyatı ve İslami ilimler alanında iş birliği yapmayı istediklerini dile getirdi.

Kuzey Sınır Üniversitesi Rektörü Ömer de Ankara Üniversitesinin deneyimlerinden yararlanmanın, eğitim ve araştırma programlarının hayata geçirilmesine büyük katkıda bulunacağını belirtti.

Anlaşma, iki üniversite arasında bilim ve araştırma alanlarında iş birliği, öğrenci değişim programları kapsamında öğrencilerin araştırma deneyimleri ile becerilerinin geliştirilmesi, iki ortak araştırma projelerinin gerçekleştirilmesi gibi konuları kapsıyor.

Yorumlar