Ankara Tren Garı'ndaki terör saldırısı

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Benli: "Terör eylemlerinin hepsi aynı şekilde, derecede canımızı yakıyor. Bütün terör örgütleriyle birlikte mücadele etmeliyiz. FETÖ, PKK, DEAŞ fark etmiyor, bu ülkede vatanını seven, birlikteliğe önem veren tek bir kişi kalana kadar bütün terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Ankara Tren Garı'ndaki terör saldırısı

ANKARA (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, terör eylemlerinin hepsinin aynı şekilde milletin canını yaktığını belirterek, "Bütün terör örgütleriyle birlikte mücadele etmeliyiz. FETÖ, PKK, DEAŞ fark etmiyor, bu ülkede vatanını seven, birlikteliğe önem veren tek bir kişi kalana kadar bütün terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde DEAŞ mensubu iki canlı bombanın gerçekleştirdiği terör saldırısında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesinin toplumun her kesiminde unutulmaz acılara neden olduğunu anımsattı.

Gar saldırısında hayatını kaybedenlere tekrar Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Benli, Türkiye'ye bu acıyı yaşatanların hak ettikleri cezayı alacağına inandığını ifade etti.

Acı üzerinden başkalarının suçlanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Benli, "Acıları ayrıştırılıp, terör örgütlerine göre ayrım yapılamaz. Terör eylemlerinin hepsi aynı şekilde, derecede canımızı yakıyor. Bütün terör örgütleriyle birlikte mücadele etmeliyiz. FETÖ, PKK, DEAŞ fark etmiyor, bu ülkede vatanını seven, birlikteliğe önem veren tek bir kişi kalana kadar bütün terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı.

"Ankara Garı patlamasına ilişkin hayatım boyunca unutamayacağım en önemli söz, saldırıda ağabeyini kaybeden bir hanımefendiyi evinde ziyaret ettiğimde sarfettiği sözlerdi." diyen Benli, şöyle konuştu:

"Hanımefendinin, 'Ağabeyimin cesedini morgda aradık ve cesedini tek parça bulunca şükrettik.' sözlerini asla unutmam mümkün değil. Ben bu sözün ne kadar değerli ve önemli olduğunu, oğlunu 15 Temmuz'da kaybeden bir annenin, 'Son kez oğlumu görmek için yalvardım ama göstermediler. Meğerse başı kopmuş.' dediğinde anladım."

Benli, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin, Ankara Garı ve Merasim Sokak gibi pek çok saldırının farklı terör örgütlerince gerçekleştirilse de ortak hedefinin Türkiye'ye acılar yaşatmak ve bedel ödetmek olduğuna dikkati çekerek, ancak terör örgütlerinin Türkiye'yi yolundan alıkoyamayacağını sözlerine ekledi.



Yorumlar