Ankara Marka Festivali

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Festival özellikle ticaretin canlanması, umutların yeşermesi ve insanların yeni hayallerin peşinde koşmasıyla tam zamanında yapılan bir festival" - "Ne kadar çok marka üretirsek, ekonomimiz o kadar güç kazanıyor demektir" - ATO Başkanı Baran: - "İnsanı merkeze alan teknolojiler üretmeden, refahı artırıp yoksulluğu azaltıcı gelişmeleri desteklemeden, verimliliği dikkate almadan ilerlemek artık mümkün değildir"

Google Haberlere Abone ol
Ankara Marka Festivali

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, markalaşmanın ekonomi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Ne kadar çok marka üretirsek, ekonomimiz o kadar güç kazanıyor demektir." dedi.

Tüfenkci, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da "Bilim Ağacının Gölgesinde: Geleceğe Dönüş" temasıyla düzenlenen Ankara Marka Festivali'nin açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Tüfenkci, terör saldırılarının devleti ve milleti yıldıramayacağını belirterek, "Birilerinin maşası olan bu hainlere en kısa sürede gereken cevabı vereceğiz. Şehitlerimiz olsa da düşmanlar emellerine ulaşamayacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki huzur ve istikrar ortamına göz dikenlerin ülkenin gündemini ekonomiden teröre çevirmek istediğini dile getiren Tüfenkci, ülke olarak hainlere prim verilmeyeceğini ve yola devam edileceğini söyledi.

Ankara Marka Festivali'nin önemine dikkati çeken Tüfenkci, "Ankara'daki festival özellikle ticaretin canlanması, umutların yeşermesi ve insanların yeni hayallerin peşinde koşmasıyla tam da zamanında yapılan bir festival diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da yeni bir marka oluşturduğunu aktaran Tüfenkci, "Sivil direniş nasıl olur diye dünyaya gösterilmesi bakımından çok önemli diye düşünüyorum. Sokaklara çıkan sivil insanlar bir tek kurşun atmadan göğüslerini siper ederek darbeye 'dur' demiştir. Gerçekten demokrasi markası oluşturulmuştur. Tıpkı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi... 15 Temmuz'da Türkiye yeni bir marka hikayesine kavuşmuş oldu. Millet olarak bir kez daha tarih yazdık ve terör odaklarına 'dur' dedik. İnşallah bu mucizeyi ekonomi ve sosyal hayatta da gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

İnovasyon ve tasarımda Türkiye'nin dünyanın en iyi ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Tüfenkci, Ar-Ge konusunda da önemli çalışmaların yapıldığına dikkati çekti. Tüfenkci, Türkiye'nin Ar-Ge ve katma değerli üretim üssü haline gelerek, dünya pazarında söz sahibi olmasının amaçları arasında yer aldığını dile getirdi.

Marka ruhunun diriltilmesi gerektiğini belirten Tüfenkci, marka oluşturmanın sadece para gücüne dayanmadığını söyledi.

Günümüzde ekonomik mücadelenin markalaşma üzerinden yapıldığını ifade eden Tüfenkci, "Ne kadar çok marka üretirsek, ekonomimiz o kadar güç kazanıyor demektir. Hükümet olarak Ar-Ge'yi çok önemsiyor ve gereken önemi veriyoruz. Hükümet olarak (bu noktada) üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu.

Tüfenkci, Ar-Ge'ye ayrılan kaynağı artırmayı amaçladıklarını kaydederek, bu noktada çeşitli markalaşma, kurumsallaşma, Ar-Ge inovasyon destekleri verildiğini sözlerine ekledi.

- "Teknolojik gelişimle sınırlar ortadan kalkmaya başladı"

ATO Başkanı Gürsel Baran da dünyanın son asırda geçirdiği değişimin temelini, bilim ve teknolojideki gelişmelerin oluşturduğuna dikkati çekerek, "İletişim teknolojilerindeki gelişimle sınırlar da ortadan kalkmaya başladı. Dünyanın bir ucunda üretilen ve marka olan bir ürün, dünyanın diğer ucunda tüketilebilir hale geldi." dedi.

Türkiye'nin akıllı ekonomilerle rekabet edebilir bir ekonomik yapı inşa etme zorunluluğu olduğunu anlatan Baran, "Bunun da yolu bilinçlenmekten ve eğitimden geçmektedir. Ankara Ticaret Odası olarak bir marka festivali düzenlemekteki temel amacımız bu bilincin oluşması için katkı sağlamaktır. İnsanı merkeze alan teknolojiler üretmeden, refahı artırıp yoksulluğu azaltıcı gelişmeleri desteklemeden, verimliliği dikkate almadan ilerlemek artık mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, Türkiye ekonomisinin çarklarının dönmesinin bayrak için, millet için kanını canını veren insanların ve güvenlik güçlerinin sayesinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ekonomik alanda elde ettiğimiz başarıları sekteye uğratmak, köprüler, tüneller, havalimanları gibi dev projelerini dünyanın gıpta ile izlediği Türkiye'yi bu kutlu yürüyüşünden saptırmak, duraklatmak isteyenler geçmişte başarılı olamadı, yarın da olamayacaktır. Bizler daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Büyük Türkiye'yi her birimizin kendi alanında ferdi gayretleri ile hep beraber inşa edeceğiz. Bölgemize huzur ve güvenin gelmesi için Türkiye güçlü olmalıdır, olacaktır. Türkiye gücünü ekonomik sahada da gösterecek, ürettiği mal ve hizmetlerin değerini bilim ve teknoloji, markalaşma ile katlayacaktır."

- Festival hakkında

Bilim, sanat, pazarlama, marka alanında yerli ve yabancı konuşmacılara ev sahipliği yapacak festivalde, küresel yaklaşımlar, başarı öyküleri mercek altına alınacak.

Festival kapsamında 10 salonda 132 konuşmacının yer alması ve yaklaşık 15 bin seyirciye ulaşılması hedefleniyor.

Yorumlar