Ankara Garı önündeki terör saldırısı davası

- Ankara Garı önünde 100 kişinin hayatını kaybettiği terör örgütü DEAŞ saldırısına ilişkin 36 sanığın yargılanmasına devam edildi - Sanıklar, savcının esas hakkındaki görüşüne karşı beyanda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Ankara Garı önündeki terör saldırısı davası

ANKARA (AA) - Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te yaşanan ve 100 kişinin yaşamını yitirdiği terör örgütü DEAŞ saldırısına ilişkin davada, sanıklar son savunmalarını yapıyor.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen tutuklu sanık Hatice Akaltın, yaptığı kısa savunmada, hazırlık aşamasındaki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, savcının esas hakkındaki görüşüne ve dosyaya gelen belgelere ilişkin söyleyeceklerinin bundan ibaret olduğunu kaydetti.

Sanık Suphi Akfidan da sanıklardan bir kişiyi tanıdığı için iki yıldır tutuklu olduğunu iddia etti.

Akfidan, Gaziantep'te emlakçılık yaptığı sırada sanık Yakup Karaoğlu ile tanıştığını, onun aracılığıyla sanıklar Halil İbrahim Alçay ve Resul Demir'i tanıdığını söyledi.

Bu sanıklarla aynı değerleri taşımadığını ve hiçbir ilişkisinin bulunmadığını öne süren Akfidan, suçsuz olduğunu, haksız yere tutuklu bulunduğunu savundu.

Savcının esas hakkındaki görüşünde, saldırıyı koordine ettiği belirtilen sanık Hacı Ali Durmaz ise hakkında isnat edilen suçlamaların somut delilere dayandırılmadığını iddia ederek, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Sanık Resul Demir de yaklaşık 3 yıldır tutuklu olduğunu anımsatarak, bombalı saldırı eylemini gerçekleştirenleri tanımadığını, onlarla bir irtibatının bulunmadığını söyledi ve beraatini istedi.

Duruşmaya ara verildi.


Yorumlar